Visselblåsarfunktion

Det är viktigt att tidigt fånga upp och agera på signaler om eventuella missförhållanden i offentlig verksamhet. 

Vår kommun har en lagstadgad visselblåsarfunktion, som är tillgänglig för dig som har en arbetsrelation till Skurups kommun. Där kan du rapportera misstanke om allvarliga missförhållanden i någon av våra verksamheter.

För att göra en anmälan går du in på en extern webbplats (se länk nedan) och fyller i ett formulär med relevant information. Det är också möjligt att lämna en rapport per telefon, telefonnummer finns i länken nedan. En intern utredningsgrupp inom Skurups kommun kommer att bedöma ärendet och lämna rekommendation för vidare åtgärder till berörd verksamhet. Det finns rutiner som säkerställer att det inte förekommer intressekonflikter i utredningsgruppen.

OBS! För att skydda din identitet, rekommenderar vi dig att:

1. Använda en dator utanför din arbetsgivares nätverk när du rapporterar, då webbtrafik från arbetsplatsen kan vara spårbar.

2. Kopiera och klistra in länken nedan i din webbläsare.

https://whistle.qnister.com/skurupskommun

3. Om du har en QR-läsare i mobilen kan du också skanna QR-koden nedan och komma direkt till rapporteringssidan. Se då till att mobilen inte är uppkopplad mot arbetsplatsens wifi.

En QR-kod till anmälan

Skurups kommun möjliggör intern rapportering:

  • digitalt
  • via telefon
  • vid personligt möte (på begäran)

Du har alltid möjlighet att vara anonym.

Via länken ovan hittar du också mer information om vad som utgör ett visselblåsarärende, vem som omfattas av bestämmelserna av skydd i Visselblåsarlagen samt vad skyddet i sig innebär för det fall en person rapporterar om ett missförhållande som omfattas av Visselblåsarlagen.

Sidansvarig: Matilda Ramsten
Sidan uppdaterad 2022-07-04