Text Skurups gatufest 8/10 kl 11-15, löv

Se och göra

 

 

Skurups gatufest 8/10 kl. 11.00-15.00

Precis när luften är som krispigast och höstlöven som mest färggranna tar vi sats inför höst och vinter med en gatufest som värmer. Skurups kommun och Skurups sparbank ordnar aktiviteter, underhållning och prisutdelningar. Kom och var med!
 
På Stortorget arrangerar Skurups sparbank och Skurups kommun aktiviteter under hela dagen, med stor scen och framträdanden, prisutdelning och musik. Pidde P underhåller! På Stortorget är följande föreningar med: Ett Skurup för alla.  Polisen finns på plats med sin husbil.
 
På Stora Torggatan bjuder Biorama barnen på popcorn och visar trailers på Biorama. Skurups kommun har öppet i Information Skurup och har bl a hösterbjudande på böcker och bjuder på kaffe och kaka.
 
På Erikstorget är det fullt av aktiviteter för barn och unga. Fritidsgårdarna är på plats med fritidsboxen där det erbjuds prova-på-aktiviteter och information om fritidsgårdarnas verksamhet, det kommer också erbjudas Wipout. Kalasborgen bjuder på en 13 meters hinderbana och hoppborg för de mindre. På plats finns också Räddningsstjänsten och föreningar: Skurups Innebandyklubb, TIP Generations i Skurup, Skurups Bågskytteklubb, Super Retro Bros, Friluftsfrämjandet i Skurup och Rydsgårds scoutgård.
 
På Skurups bibliotek kan man prova på att hoppa och leka med käpphästar. Låna eller tillverka en egen käpphäst tillsammans med oss. Ta gärna med tyg, garn, strumpor och annat material som du kan använda för att tillverka din käpphäst. Detta är ett samarrangemang med Stora Beddinge byalag och det krävs ingen föranmälan.
 

Program på Stortorget

11.00 Kulturskolans elever uppträder

11.30 Skurups Folkhögskolas studenter uppträder

12.00 Prisutdelning

12.30 Pidde P

13.15 Skurups sparbank delar ut Miljonen

14.00 Kulturskolans elever uppträder

14.30 Skurups Folkhögskolas studenter uppträder


Varmt välkommen!

 

Vacker natur med offentliga grillplatser

Skurups kommun finns det offentliga grillplatser i den vackra naturen, till exempel Svaneholm, Bräknehus och Mossbystrand. Se filmen nedanför - och låt dig inspireras, men glöm inte grilla säkert och släcka glöden efteråt. Välkommen till Skurups kommun!

Vår mest barnvänliga badplats med grundare och vänligare vatten är Bingsmarken. Foto: Kenneth Hellman
Vår barnvänligaste badplats med grundare och vänligare vatten är Bingsmarken. Här finns också finns badbrygga som är tillgänglighetsanpassad.
Strandliv på sydkusten
Mossbystrand med sina vassruggar och sanddyner är sydkustens riviera! Foto Kenneth Hellman
Foto:Jenny Brandt
Svaneholms slott med slottsmuseum och restaurang är tillsammans med sin vackra park och vandringsstigar runt sjön ett av Skurups kommuns största besöksmål. Foto: Jenny Brandt
Dam läser bok i hamnen_Foto_Jenny_Brandt
Ta det lugnt en stund och koppla av i en av åra mysiga hamnar. Foto: Jenny Brandt
Sidan uppdaterad 2022-09-27