Stäng

Skateboardcupen till Skurup

Det är nu klart att Sveriges Skateboardförbund kommer att förlägga sin nationella tävling Skateboardcupen i Skurup den 24 augusti. Skateboardcupen är landets största cup för skateboarding i grenarna Street & Bowl.

Helgen 24-25 augusti kommer att gå i skateboardens tecken

Tävlingen går av stapel lördagen den 24 augusti kl. 11:00 på Navet, där kommer de bästa åkarna i Sverige göra upp om segern.

- Otroligt glädjande att Skateboardförbundet har valt att förlägga en sådan stor tävling i Skurup. Det visar att kommunens nya skatepark Navet, inte bara är uppskattad av åkare i Skurup utan även av professionella åkare i Sverige, säger fritidsstrateg Martin Kalén.

Vill du åka skateboard med elitåkare?

På söndagen den 25 augusti kl. 10.00-12.00, finns elitåkarna på plats igen för de som vill testa att åka skatebord tillsammans med dem, det kommer även att finnas möjlighet att låna brädor från förbundet.

Kl.13:00 samma dag kommer förbundet att samla alla skateboardintresserade i kommunen för att försöka starta upp en Skateboardförening i kommunen.

- Det är kul att vi kan erbjuda barn och unga möjligheten att testa på att åka med elitåkare. Vi stora förhoppningar om att det startas upp en skateboardförening i Skurup, avslutar Martin Kalén.

Publicerad:
Senast uppdaterad: