Yrkesutbildning - platsförlagd

I Skurup har vi förmånen att få ha utbilda yrkesförare och undersköterskor på plats på Nils Holgerssons utbildningscentrum. Vi har även samarbete med andra kommuner för utbildningar till anläggningsförare, bussförare eller installationstekniker.  

Vård- och omsorgsutbildning

Vår vård- och omsorgsutbildning är collage certifierad. Utbildningen bedrivs på gymnasial nivå och leder till en undersköteskeexamen. Vi erbjuder platsförlagd och lärarledda teoretiska studier. Du har möjlighet att kombinera yrkesarbete på deltid med studier på heltid. 

Två kvinnor i vårdrelaterad miljö


Yrkesprogrammet ska förbereda dig att arbeta inom hälso- och sjukvård och socialtjänsten. Vi samarbetar med andra yrkesutbildningar i SÖSK som är de sydöstra kommunerna Ystad, Skurup, Sjöbo, Simrishamn och Tomelilla kommuner. Vi samarbetar framförallt med att hitta attraktiva APL-platser, Arbetsplatsförlagt lärande.

Behörighetskrav är minst betyg E i grundläggande svenska (svenska/svenska som andraspråk nationell delkurs 4) Enligt vård och omsorgscollege behöver du även ha betyg/intyg i Samhällskunskap 1a1 och  samt Svenska 1/Svenska som andraspråk 1. Dessa kurser är inget behörighetskrav vid antagning utan kurserna kan läsas under utbildningen gång alternativt efter utbildningens slut.

Poäng: 1400 poäng
Kursstart: 9 maj 2022
Studietid: 69 veckor
Studietakt: Heltid, 100% och CSN berättigad

Ansökan är öppen och stänger den 18 mars 2021.

Teoridagar på skolan kommer att infalla på torsdagar och fredagar klockan 8.30 till 15.00. Resurstid/extra undervisning vid behov måndagar klockan 9.00 till 12.00.
Utbildningen innefattar 15% APL, vilket motsvarar 12 veckor av den totala utbildningen. Under APL följer du din handledares arbetstider som innebär dag, kväll och helg på heltid. Inför din APL måste du lämna ett utdrag från polisens belastningsregister. 

Har du frågor kontakta vår studie och yrkesvägledare eller någon av våra vårdlärare: Emma, emma.fors@skurup.se och Annika, annika.carlsson@skurup.se

 

Yrkesförarutbildning lastbil

- Ett jobb med goda framtidsutsikter! 

Utbildningen avser att ge dig de kunskaper och intyg du behöver för att kunna köra tung lastbil med släp i yrkestrafik. Yrkesförarutbildningen kan ge yrkeskompetensbevis (YKB) för tunga fordon (C) och fordonskombinationer (CE), transport av farligt gods som styckegods och tankfordon (ADR), arbete på väg, utbildningsintyg till truck och hjullastare samt fordonsmonterad kran.

Teoretisk undervisning varvas med körträning och praktiska moment. Utbildningen innefattar minst 15% arbetsplatsförlagt lärande (APL). Under din APL har du möjlighet att skapa kontakter, få erfarenheter och möjligheter till arbete efter avslutade studier.

Skolans placering erbjuder övningsmöjligheter på exempel landsväg, motorväg, stadskörning med mera. Vi har erfaren, engagerad personal och även egna examinatorer som fortlöpande kan examinera förarbevisen på plats.

Poäng: 850 poäng
Kursstart: 6 februari 2023
                 Kursen slutar den 15 december 2023
Studietakt: Heltid, på plats dagligen. Utbildningen är CSN-berättigande.


Ansökan är öppen 1 oktober till 30 november 2022

Sidansvarig: Therese Nilsson
Sidan uppdaterad 2022-09-26