Stöd, validering och prövning

Lärcentrum är ett stöd för dig som studerar och behöver göra en validering eller prövning. Vi finns även här för dig som behöver studiero eller tillgång till teknik som krävs för din utbildning. Hit kan du komma för att tentera, grupparbeten, bedriva självstudier, samt få handledning av våra lärare eller vår studiecoach.

Prövning

Om du vill skriva en prövning anmäler du dig via vår webbportal "Ansökan prövning". Kom ihåg att bifoga betyg för att vi ska kunna behandla din ansökan. Om inte kursen finns att söka, vänligen kontakta expeditionen. Vi tar ut en avgift på 500 kr för varje prövning, om du sedan tidigare har godkänt betyg i kursen. Denna avgift tas ut först efter prövningstillfället. Giltig legitimation medtages.
Mer information om prövning kan du läsa på Skolverkets hemsida.

Nationella prov

Läser du en kurs i svenska, svenska som andraspråk, engelska eller matematik ska du enligt Skolverket genomföra ett nationellt prov. Provet är obligatoriskt och tar 4-6 timmar.  görs på plats på Nils Holgersson vuxenutbildning i Skurup.

För att boka tid för provskrivning, mejla Lärcentrum och ange namn, personnummer, telefonnummer, kurs, datum då du önskar skriva provet samt eventuella anpassningar. Märk mejlet med "Anmälan NP" Gamla nationella prov finns att ta del av på Skolverkets hemsida. Giltig legitimation medtages.

Tentamen

Som distansstuderande så har du möjlighet att göra din tentamen här hos oss på Lärcentrum. Anmälan kostar 1000 kr/tentamen. Denna avgift betalas först efter tentamenstillfället.

Anmäl dig till tentamen genom ett mejl till Lärcentrum. Märk mejlet "Förfrågan tentamen" och ange datum samt slut- och starttid för din tentamen. Om Lärcentrum kan ta emot dig, så meddelas du per mejl.

Det är du själv som kontaktar högskolan/universitet och anger att du ska skriva tentamen på Lärcentrum i Skurup och lämnar skolans kontaktuppgifter till dem. Vid tentamen så gäller högskolans/universitets regler för tentamen på distans.

Giltig legitimation medtages.

 

Lärcentrum

På Vuxenutbildningen i sydöstra Skåne känner vi och våra studerande till de flesta varianterna. Därför har vi skapat Lärcentrum. Ett centrum för dig som studerar på distans genom Vuxenutbildningen som ger dig ett pedagogiskt stöd, möjlighet att låna utrustning och tillgång till lugna lokaler under dina studier. 

Distansfällan är inte att leka med

Lärcentrum hos Vuxenutbildningen är öppet för dig som bor i Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla eller Ystad.

Kontakta Lärcentrum

I första hand kan du kontakta Lärcentrum per mejl: larcentrum@skurup.se.

  • Våra lärare är på plats och bemannar Lärcentrum måndag - torsdag 09.00-15.00.
    Fredagar går det bra att vara här och studera men här är obemannat.
     

 

Sidansvarig: Therese Nilsson
Sidan uppdaterad 2023-04-03