Gymnasium

Skurups kommun har en egen gymnasieskola, Nils Holgerssongymnasiet, som ligger i utkanten av Skurup, på landet men ändå nära till centrum. 

 

Rätt skola för dig!

Vi är rätt ­skola för dig som vill ha en yrkesutbildning som leder till jobb och behörighet till vidare studier.

Här finns flera körgårdar, verkstäder att meka i, lastbilar, anläggningsmaskiner och ett stort skoljordbruk med djur. Du möter yrkeslärare som både kan sitt yrkesområde och kan lära ut. Dessutom många nya vänner med samma intresse som dig själv.

 

­Du kommer att upptäcka hur roligt vi har tillsammans – och att Nils Holgerssongymnasiet kan bli starten på ett givande och intressant yrke. 

En nära skola

På Nils Holgerssongymnasiet studerar tvåhundra elever i fem olika program. Det innebär att vi är en liten skola där alla känner varandra; vi äter till exempel gemensam frukost varje dag, både elever och lärare.

Skolan ligger nära Skurup, där pågatåget tar en halvtimme till Malmö. Bor du längre än sex kilometer från skolan har du rätt till Jojo-kort. Eftersom dina skolkamrater kommer från hela södra Sverige bor en stor del på skolans nyrenoverade internat.

Fokus på anställbarhet

Efter utbildning på Nils Holgerssongymnasiet är din möjlighet att få arbete stor; 90% av eleverna har anställning redan när de lämnar skolan. Det du lär dig här kan du omsätta i praktiken, direkt på en arbetsplats – det vet arbetsgivarna.

 

Boende

Du som bor en bit ifrån skolan välkomnas att bo på vårt nyrenoverade internat. Skolan ligger annars bra till för dig som vill pendla. Vi är en liten skola där du snabbt kommer in i gemenskapen.

Kul på fritiden

Självklart är fritiden viktig, vad du än studerar. På Nils Holgerssongymnasiet har du mycket att välja på: vi har ett gym, du kan ägna dig åt fiske eller jakt, vi har tillgång till en fotbollsplan inomhus och du kan nyttja verkstäderna till att fixa med din egen bil, bara för att nämna några exempel.

Valet är ditt!

På Nils Holgerssongymnasiet väljer du program efter ditt intresse. Saknar du behörighet kan du gå något av Introduktionsprogrammen. Vi har dessutom en gymnasiesärskola med flera inriktningar. Du kommer att hitta din utbildning här! 

Sidansvarig: Therese Nilsson
Sidan uppdaterad 2023-02-09