Smart Little Village 24 november 2022

Smart Little Village är en konferens med fokus på mindre kommuner (5 000 – 50 000 invånare) och dess utvecklingspotential.

Syftet med Smart Little Village är att skapa ett ekonomiskt forum såsom Davos är för mindre kommuner och med en målgrupp bestående av personer med intresse av stadsutveckling för denna kommunstorlek.

För tredje året sedan 2017, hoppas vi i år att kunna genomföra Smart Little Village i Skurup. Som så mycket annat har vi fått skjuta fram konferensen två år men nu arbetas det för fullt med ett genomförande den 24 november 2022.

I samarbete med Skurups kommun, Skurups Sparbank samt ett antal företag och kommuner, har konferensen kunnat genomföras på ett framgångsrikt sätt med många intresserade deltagare från både privat näringsliv och kommunala verksamheter.

Nästa Smart Little Village kommer att bli en hybridkonferens med både fysiskt deltagande och digitalt deltagande. Denna form ger Smart Little Village och samarbetspartners möjligheten att synas och nätverka med deltagare från hela Sverige, vilket vi ser som en positiv utveckling.

Årets program

Årets program på temat ”Landsbygdsexplosionen” kommer att lyfta följande innehåll genom föreläsningar, dialoger och diskussioner.

  • Temat Lokal innovation - fokus på det ”futuristiska kreativa byalaget”. Varför har kommunerna inte någon innovationsbudget? Vad vill vi tillbaka till efter Covid-19 pandemin? Hur organiserar vi samarbete mellan kommunerna på nya sätt?
  • Temat Jobba smartare - hur kommunerna påverkas av samhällsutvecklingen och hur de måste arbeta smartare, b.la genom digitalisering
  • Temat Cirkulär ekonomi - visa på affärsmöjligheter där cirkulära kretslopp används i ett företag, samhälle eller i en organisation
  • Temat Attraktiv arbetsgivare - hur lyfter de anställda kommunens varumärke? Med vilka on-boarding processer skapar vi en positiv utvecklingsmiljö för våra nya medarbetare?

Moderator och Key note föreläsare är Göran Adlén, författare och föreläsare som bland annat utsetts till Årets föreläsare vid ett flertal tillfällen.

Varmt välkomna!

Sidansvarig: Linn Fox
Sidan uppdaterad 2022-04-05