Bildkollage av Slimmingeby förskolas mjukisdjur dinosaurien, grönsakstallrik samt vikta stekta pannkakor

Mat

Välkommen att läsa om måltiderna på Slimmingeby förskola. Maten på Slimmingeby förskola lagas av kocken Lotta i Klöverängens skolrestaurang. Måltiderna följer Slimmingeby skolans matsedel då Klöverängen lagar mat till både förskola och skola.

Varierad kost

Minst en gång i veckan äter vi fisk till lunch och varannan vecka en vegetarisk rätt. För oss är det viktigt att måltiden skall vara god, näringsriktig, integrerad, trivsam, hållbar och säker.

Säsongsanpassade frukter och grönsaker är en stor del av måltiden på Slimmingeby förskola där vi även lägger stort fokus på den viktiga måltidsmiljön.

Goda matvanor

Slimmingeby förskola lägger mycket fokus på att alla måltider ska ha hög kvalitet, både i smak och näringsriktighet. Så mycket som möjligt lagas därför från grunden i köket.

Förskolans största avdelning, Vetekornet, äter alla sina måltider uppe i matsalen till köket. Det är bra övning och förberedelse inför skolstart för barnen. 

Vi strävar efter att alla våra livsmedelsinköp ska vara lokala, svenska, ekologiska eller etiskt producerade så länge kvalitet, utbud och pris tillåter.

Skolmjölksstöd

Varje år får vi stöd för mjölken i form av skolmjölksstödet från Jordbruksverket. Detta innebär att skolmjölken delvis finansieras av Europeiska garantifonden för jordbruket.

EU logotyp med text under

Bildtext: Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.

Sidansvarig: Webbmaster
Sidan uppdaterad 2022-12-21