Skurups kommuns idrottspris till minne av Thure Carmén

Skurups kommun har inför 2014 instiftat ett nytt idrottspris "Skurups kommuns idrottspris till minne av Thure Carmén". Tidigare idrottspriset "Thure Carméns idrottsstiftelse" kommer i och med detta inte att finnas kvar. Orsaken är att i Thure Carméns stiftelse finns inte längre någon avkastning av kapitalet i stiftelsen att dela ut, därav har ett nytt idrottspris instiftas. Thure Carmén var född i Skurup 1908 och avled 1985. Under hela sin livstid intresserade han sig för olika idrotter.

 

Skurups kommuns idrottspris 2022 till minne av Thure Carmén

Syftet är att uppmärksamma särskilt värdefulla insatser inom det idrottsliga verksamhetsområdet. Idrottspriset utdelas till idrottsledare eller idrottsaktiva som är födda, bosatta eller verksamma i Skurups kommun.

Idrottspristagare, en eller flera, utdelas årligen under högtidliga former. Pristagarna får dela på summan 10 000:-. Förslag till idrottspristagare ska göras på blanketten "Skurups kommuns idrottspris" Öppnas i nytt fönster och lämnas till Skurups kommun senast 25 april.

Vinnare av Skurups kommuns Idrottspris 2022 – Per Viktorsson Janstorps AIF

Idrottspriset – Per Viktorsson Janstorps AIF 10 000:-.

Kommunutvecklingsberedningen har tilldelat Per Viktorsson, Janstorps AIF, Skurups kommuns idrottspris 2022. Per är en riktig eldsjäl som alltid finns där för Janstorps AIF. Han ställer alltid upp för alla och hjälper till med alla aktiviteter som föreningen arrangerar exempelvis cuper, loppis, tivoli. Per har själv varit aktiv som spelare i föreningen och varit ledare i många år, nu är han ordförande i klubben sedan några år tillbaka. Alla föreningar skulle haft en Per i sin förening!

En person i blå kostym och diplom i handen, slottsbyggnad, bilar, tält och fler personer i bakgrunden, molnig himmel.

Vinnare av Skurups kommuns Idrottspris 2021– Annika Berglund Skurups Kick- och Boxningsklubb

Kommunutvecklingsberedningen har beslutat att tilldela kommunens idrottspris till Annika Berglund.

”Annika tilldelas priset för sina framgångar som såväl utövare som ledare. Som utövare har Annika tagit SM-guld under 2018, 2019 och numer även representerar svenska landslaget. Utöver framgångarna som utövare är Annika även en uppskattad ledare i Skurups kick-boxningsklubb. Annika sprider positiv energi omkring sig och har tillsammans med andra engagerade ledare i klubben skapat en stark tillväxt i Skurups Kick-Boxningsklubb”

En person med boxningshandskar och blicken fäst in i kameran.

 

Skurups kommuns idrottspris till minne av Thure Carmén

Syftet är att uppmärksamma särskilt värdefulla insatser inom det idrottsliga verksamhetsområdet. Idrottspriset utdelas till idrottsledare eller idrottsaktiva som är födda, bosatta eller verksamma i Skurups kommun.

Idrottspristagare, en eller flera, utdelas årligen under högtidliga former. Pristagarna får dela på summan 10 000:-. Förslag till idrottspristagare ska göras på blanketten "Skurups kommuns idrottspris" och lämnas till Skurups kommun senast 25 april.

Ansökan skickas:

Skurups kommun
Serviceförvaltningen
274 80 Skurup

Senast den 25 april

 

 

Sidansvarig: Martin Kalén
Sidan uppdaterad 2022-09-09