Skaparglädje på Sommarstationen - ett samarbetsprojekt

Måndag den 18 juli klockan 09.30 träffades projektgruppen för Sommarstationen och diskuterade veckan som kommer, och som är en av sommarens stora kulturhändelser i Skurup. Anto Tomic som är kultur och fritidschef på Skurups kommun, berättade att även fritidsgården Gummifabrikens personal kommer att finnas på plats under projektveckan.

- Vi ser fram emot att höra vilka förväntningar kommuninvånare som stannar till och deltar har på framtidens Skurup, ett Skurup som bara under 2021 växte med cirka 350 invånare, säger Anto Tomic.

Under vecka 29 klockan 14.00-16.30 finns möjlighet för intresserade att tillsammans med projektgruppens medlemmar och andra deltagare skapa motiven på järnvägstunnelns betongvägg. Invigning sker fredag den 22 juli med start klockan 14.00 och projektveckan avslutas samma dag klockan 18.00.

Amanda Sima, handledare från Streetcorner, berättar hur viktigt det är att inkludera kommuninvånarna i projektet, och samla människor på en kreativ mötesplats – även för ungdomar.

- Medskapande är ett viktigt perspektiv, säger Amanda Sima.

Enligt Rikard Johansson, som är en av målarna från Streetcorner, är platsen idealisk.

- Det finns en naturlig scen, nästan som en amfibieteater, och platsen blir ett rum för skapande med lokalt innehåll med mycket historia, menar Rikard Johansson.

Anto Tomic nämner avslutningsvis att veckan kommer att ge goda och positiva effekter både idag men framför allt till morgondagen – vi skapar framtiden tillsammans.

Här kan du läsa mer.

Text och bild: Leif Liam Rahnasto, digital kommunikatör

En person placerar en färgburk på en målarstege i solsken, fler personer och et tält i bakgrunden.
Robbin Carlsson, målare från Streetcorner, förbereder färg och verktyg.
En person står framför väggmålning utomhus, flaska vatten, solsken och blå himmel.
Jimmy Nilsson från Skurups elverk delade ut vatten under onsdagen den 20/7 till alla deltagare och personal på Sommarstationen.
En ung person och en vuxen person målar på betongväggen. Solsken.
Sidansvarig: Anto Tomic
Sidan uppdaterad 2023-01-03