Lust och nyfikenhet
När eleverna slutar på vår skola vill vi att:
- Alla ska ha en umgängeskompetens - så att de kan respektera varandra och samspela med andra, reflektera, diskutera o dra nya slutsatser.
- Ska ha en trygg grundkunskap i alla ämnen och godkända kunskaper i kärnämnena samt en förmåga att tillgodogöra sig ny kunskap.
- Alla ska vara nyfikna, kreativa och vilja lära sig mer.
- Alla ska ha en självtillit som består av både självkänsla (egenvärde - jag duger som jag är) och självförtroende (prestationsvärde - jag vågar prova, jag vet att jag kan).
- Alla ska tänka tillbaka på sina år i skolan hos oss med glädje.
Samverkan
Kom gärna på besök i skolan
Vi vill också gärna uppmuntra dig att, vara med i skolan ibland, om du har möjlighet. Det ger dig en inblick i hur ditt barn har det och det visar för barnet att du tycker att skolan är viktig.
Utvecklingssamtal
Utvecklingssamtal som hålls varje termin är till för ett trepartssamtal mellan barnet, läraren och dig. Där får du fördjupad kunskap om ditt barns lärande och utveckling.
Lokala råd och skolråd
Föräldraaktiviteter
På föräldramötena och andra föräldraaktiviteter får du möjlighet att lära känna de andra föräldrarna i spåret samt att få information om vad som händer i klassen.
Föräldraråd
Syfte med föräldraråd:
Skapa en arena där ni föräldrar kan föra fram förslag och synpunkter som berör det kollektiva inflytande. Alltså övergripande frågor om verksamheten, inte om enskilda barn, personal, eller avdelningar.
Föräldrarådet består av:
- Föräldrarepresentanter från varje klass, samt rektor och pedagoger.
Antal möten:
- 2 möten per termin, ca 1,5 tim/gång