Bild på olika typer av mat som ligger på olik färgade tallrikar på en bänkskiva i betong, bland annat röda äpplen, gröna päron, röd lök, salladslök

Skolrestaurang Kniven & Gaffeln

Måltidsinformation:

Under Östergårdsskolans renovering äter förskoleklassen samt årskurs 1 och 2 lunch på Prästamosseskolan. Årskurs 3-6 äter lunch på Restaurang Rutger. Frukost och mellanmål äter samtliga elever på Prästamosseskolan. Se matsedel för lunchen under rubriken Skolans meny.

Starta dagen med en god frukost!

Du är välkommen att äta frukost i din skolrestaurang för 10 kr mellan kl. 7.30-8.00. Mellan 9:40-9:50 har eleverna möjlighet att köpa frukt och grönsak i restaurangen.

Skollunch

Skollunchen serveras kl. 10.45-12.35 och består av två rätter med tillbehör, varav ett vegetariskt lunchalternativ. Till lunchen serveras det även hårt bröd, smör, salladsbuffé, frukt, mjölk eller vatten.

Mellanmål

Mellanmålet för alla fritidshemsbarn serveras kl. 13.40 -14.55 som består i huvudsak av smörgås med pålägg, mjölk/filprodukt, flingor (lågt sockerinnehåll), frukt/grönsaker. Mellanmålet är ett mål mellan målen och utgör ungefär en femtedel av hela dagens energiintag.

Skolmjölksstöd

Varje år får vi stöd i form av skolmjölksstödet från Jordbruksverket. Detta innebär att skolmjölken delvis finansieras av Europeiska garantifonden för jordbruket.

EU logotyp med text under

Bildtext: Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.

Sidansvarig: Annemi Svärd
Sidan uppdaterad 2022-12-21