Aktuellt - arkiv

Söktext
2021-06-16 [Utbildning & barn]

Vi bygger Rydsgårds nya skola

Höstterminen 2022 slår Rydsgårdsskolan upp dörrarna för elever och personal. Skolan har åldersgrupperna från förskola till årskurs 6. På den här sidan kan du följa byggprocessen och läsa om visionerna med skolan. 

2021-05-20 [Omsorg & stöd]

Boenden

När behovet av tillsyn eller kravet på trygghet och säkerhet inte längre kan ses till i det egna hemmet finns möjlighet att flytta till särskilt boende. Hos oss får du då god vård, omsorg och service efter ditt behov. Du kontaktar biståndshandläggaren för ditt område om du vill ansöka om särskilt boende.

 

2021-05-07 [Omsorg & stöd]

Individ- och familjeomsorg

Vi på Individ- och familjeomsorgen arbetar med stöd till barn, ungdomar och deras familjer, rådgivning och annat stöd till missbrukare och försörjningsstöd. Vissa insatser till psykiskt funktionshindrade samt biståndshandläggning - äldreomsorg.
2021-03-03 [Uppleva & göra]

Tennis

2021-01-19 [Omsorg & stöd]

Stöd till äldre

Du kan vända dig till Information Skurup i kommunhusets entré för att få information, råd och stöd. Vi hjälper dig som är äldre eller du som är anhörig, närstående eller företrädare.

Välkommen att ringa oss 0411-53 60 00.

 

2021-01-11 [Uppleva & göra]

Svaneholm

Svaneholms slottsområde är ett av Skurups kommuns mest välbesökta utflyktsmål har mer än 90.000 besökare varje år. Förutom slottet besöker du slottsträdgården, vandrar på lederna runt sjön eller besöker galleriet med visningsträdgården som ligger alldeles intill. Blir du hungrig erbjuder slottsrestaurangen dagens lunch och á la carte. Har du egen matsäck med dig är det bara att lägga ut filten i den vackra parken...

 

2020-12-28 [Bygga, bo & miljö]

Hav, sjöar, vattendrag och våtmarker

Välkommen till Skurup kommuns sida om våra vattendrag, sjöar och kust. Vår fina natur vill vi värna om med med både miljö och fauna.

 

2020-12-11 [Kommun & demokrati]

Samarbete

MalmöLundregionen - MLR

MalmöLundregionen är ett strategiskt samarbete mellan kommunerna Burlöv, Eslöv, Höör, Kävlinge, Lomma, Lund, Malmö, Skurup, Staffanstorp, Svedala, Trelleborg och Vellinge. Tillsammans tar MalmöLundregionen fram övergripande strategier, lyfter upp hela regionens styrkor och bredd samt samarbetar i praktiska frågor.

 

2020-11-25 [Bygga, bo & miljö]

Gång- och cykelvägar

Kommunen har ansvaret för drift- och underhåll av gång- och cykelvägarna i tätorterna och Trafikverket för gång- och cykelvägarna på landsbygden. Klicka på länken Skurupskartan till höger för att få upp en zoombar karta över kommunen över alla gång- och cykelvägar samt kommunala cykelparkeringar och cykelpumpar.    

 

2020-11-17 [Omsorg & stöd]

Äldreboende

När du inte längre kan bo kvar i ditt eget hem på grund av att dina behov av vård och omsorg är stora och omfattande kan du ansöka om att flytta till ett särskilt boende. Det särskilda boendet är en boendeform där det ges service, omvårdnad och tillsyn dygnet runt.

 

Sidansvarig: Matilda Ramsten
Sidan uppdaterad 2022-02-02