Aktuellt - arkiv

Söktext
2022-01-04 [Uppleva & göra]

Skurupskartan

Undrar du var närmaste lekplatsen finns, motionsanläggningar eller parkeringsplatser? Välkommen till Skurupskartan som är en tjänst som visar olika platser i Skurups kommun som är intressanta för allmänheten. Kartan visar även skolor, badplatser, cykelpumpar, utegym och mycket mer. Du kan se nya och äldre flygbilder från 60-och 70-talet.

Kanske tycker du att något saknas eller har frågor om kartan? Kontakta oss i så fall via e-post: kart-och-gis@skurup.se.

Sydkustsol

Du vet väl om att du kan följa aktuellt väder och soltimmar i Skurups kommun på Sydkustsol.se (extern sida), perfekt vid planerad vistelse på sydkustens sandstränder eller andra natursköna platser.

 

 

2021-10-15 [Omsorg & stöd]

Hjälp i hemmet

Du kan ansöka om hjälp med allt från personlig hygien till såromläggning, vilket kan ges dygnet runt var du än bor i kommunen. För hjälpen betalar du en avgift varje månad.

 

 

2021-10-01 [Omsorg & stöd]

Kamerabevakning

Skurups kommun bedriver i viss omfattning utvändig kamerabevakning av fastigheter samt närområdet kring pågatågstationen i Skurup och i Rydsgård. Alla platser som kamerabevakas är försedda med skyltar med tydlig information om att kamerabevakning sker.

 

2021-08-19 [Uppleva & göra]

Att göra på fritiden

Söker du efter en idrotts- eller scoutförening i Skurups kommun, eller vill prova på en ny aktivitet på fritiden? Här finns en lista med föreningar som är aktiva i kommunen!

2021-08-03 [Kommun & demokrati]

E-tjänster

Nu gör vi det enklare att nå Skurups kommuns tjänster, dygnet runt!

Skurups kommun arbetar med att förenkla och förbättra servicen för dig som medborgare. Vårt mål är att erbjuda god service och e-tjänster som gör det smidigt för dig som medborgare eller företagare att sköta dina ärenden med kommunen. Du behöver inte anpassa dig efter våra öppettider utan kan använda våra e-tjänster dygnet runt, när det passar dig!

Underhållsarbeten:

  • Den 15 december 2022 kl. 17.00-20.00 genomförs underhållsarbeten av våra e-tjänster. Detta medför att tjänsterna tillfälligt stängs ner under tiden som arbetet pågår med att uppdatera våra e-tjänster.

 

2021-07-22 [Bygga, bo & miljö]

Marina däggdjur

Statens Veterinärmedicinska Anstalt (SVA) har tillsammans med Naturhistoriska Riksmuseet (NRM) ett gemensamt program för att kartlägga marina däggdjurs hälsa, sjukdomar och dödsorsaker, finansierat av Havs- och vattenmyndigheten. Deras arbete är beroende av att allmänheten rapporterar in döda djur som de hittar längs kusterna.

2021-07-15 [Omsorg & stöd]

Funktionsnedsättning

Om du inte själv kan tillgodose dina behov eller få dem tillgodosedda på annat sätt, har du rätt att ansöka om hjälp och stöd för att klara din vardag utifrån Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

2021-07-13 [Omsorg & stöd]

Värmebölja

Höga temperaturer är påfrestande för kroppen, och därför är det viktigt att dricka mycket. Men glöm för den delen inte saltbalansen i kroppen.

 

Sidansvarig: Matilda Ramsten
Sidan uppdaterad 2022-02-02