Aktuellt - arkiv

Söktext
2022-05-02 [Bygga, bo & miljö]

Utsiktsplats Möllefoten

Möllefoten i Skivarp är den senaste av kommunens vackra utsiktsplatser. Det maffigt uppmurade fästet minner om den en gång ståtliga möllan. Numera är Möllefoten en trevlig samlingspunkt för Skivarpsborna och utflyktssugna besökare. 

2022-04-25 [Uppleva & göra]

Sommarsimskola

Skurups kommun erbjuder kostnadsfri simskola under sommaren. På denna sida finner ni all information om simskolan och hur ni går tillväga för att anmäla er till simskolan.

2022-04-22 [Utbildning & barn]

Kosläpp

I år blir det kosläpp! Som vi längtat efter att få bjuda in er till detta vårliga evenemang.
2022-04-21 [Bygga, bo & miljö]

Skyddsrum

I Sverige finns cirka 64 000 skyddsrum i olika typer av byggnader. De har gemensamt att de har förstärkta väggar och dörrar som kan stå emot tryckvågor från bomber, brand och bråte från rasande hus. De har även speciell ventilation och en luftsluss för att minimera verkan från giftiga gaser. I fredstid står landets skyddsrum i vänteläge. De stora skyddsrummen används oftast som exempelvis parkeringsgarage och de mindre så kallade normalskyddsrummen används som exempelvis förråd, cykelrum eller föreningslokaler.

2022-04-13 [Bygga, bo & miljö]

Hämtning av avfall

I Skurups kommun är det PreZero som sköter hämtning av rest-, mat-, och trädgårdsavfall medan Ragn-sells AB sköter hämtning av slam från enskilt avlopp och fettavskiljare.

2022-04-05 [Uppleva & göra]

Skurups kommuns idrottspris till minne av Thure Carmén

Skurups kommun har inför 2014 instiftat ett nytt idrottspris "Skurups kommuns idrottspris till minne av Thure Carmén". Tidigare idrottspriset "Thure Carméns idrottsstiftelse" kommer i och med detta inte att finnas kvar. Orsaken är att i Thure Carméns stiftelse finns inte längre någon avkastning av kapitalet i stiftelsen att dela ut, därav har ett nytt idrottspris instiftas. Thure Carmén var född i Skurup 1908 och avled 1985. Under hela sin livstid intresserade han sig för olika idrotter.

 

2022-03-24 [Kommun & demokrati]

Press- och informationsmaterial

Här i Skurups kommuns pressrum finns material som riktar sig till dig som arbetar inom press/media.

2022-03-04 [Bygga, bo & miljö]

Naturvård

Naturvård är allt arbete med att skydda och bevara naturens variation av djur och växter, landskap, naturformer och geologiska terrängformer. Förutom att värna om naturvärdena handlar naturvård idag mycket om kunskapsspridning och att underlätta för allmänheten att uppleva naturen på nära håll.

 

2022-03-03 [Uppleva & göra]

Ansök om flagga eller fana

Som ett led i att sprida användandet av svenska flaggan delar Stiftelsen Sveriges Nationaldag varje år ut ett antal flaggor eller fanor till föreningar och organisationer i landet. 

Kommunfullmäktige i Skurups Kommun beslutade i december 2019 att bifalla medborgarförslaget om att dela ut flaggor till privatpersoner. Antalet gåvoflaggor är begränsat till fem stycken per år - så först till kvarn! Tilldelade flaggor överräcks högtidligt under nationaldagsfirandet. Gåvoflaggan är 3 meter lång och passar till flaggstång som är cirka 12 meter.

Ansökningsformuläret som ni finner nedan öppnar den 9 mars och sista ansökningsdatum är den 30 april.

Sidansvarig: Matilda Ramsten
Sidan uppdaterad 2022-02-02