Aktuellt - arkiv

Söktext
2021-06-28 [Uppleva & göra]

Låna flytvästar gratis

Om du ska åka båt, paddla eller bara vill bada säkert kan du låna flytvästar i upp till fem dygn hos Skurups bibliotek.
Flytvästarna finns i storlekar från 30 kilo upp till över 100 kilo.

Tänk på att vara försiktig när du ger dig ut till havs. Läs mer om vattensäkerhet på Svenska livräddningssällskapets hemsida. 

2021-06-24 [Utbildning & barn]

Grundskolor

Välkommen till Skurup kommuns grundskolor. Varje grundskola har en egen sida som berättar mer om varje verksamhet. 

2021-06-17 [Bygga, bo & miljö]

Gatubelysning

Kommunteknik sköter nyanläggning, drift och underhåll av elanläggningar samt gatubelysning och övrig offentlig belysning. Välkommen att kontakta oss om du har frågor. Felanmälan av ej fungerande gatubelysning görs via FixaMinGata, se länkar till höger.

 

2021-06-16 [Utbildning & barn]

Vi bygger Rydsgårds nya skola

Höstterminen 2022 slår Rydsgårdsskolan upp dörrarna för elever och personal. Skolan har åldersgrupperna från förskola till årskurs 6. På den här sidan kan du följa byggprocessen och läsa om visionerna med skolan. 

2021-06-09 [Uppleva & göra]

Skurups kommuns idrottspris till minne av Thure Carmén

Skurups kommun har inför 2014 instiftat ett nytt idrottspris "Skurups kommuns idrottspris till minne av Thure Carmén". Tidigare idrottspriset "Thure Carméns idrottsstiftelse" kommer i och med detta inte att finnas kvar. Orsaken är att i Thure Carméns stiftelse finns inte längre någon avkastning av kapitalet i stiftelsen att dela ut, därav har ett nytt idrottspris instiftas. Thure Carmén var född i Skurup 1908 och avled 1985. Under hela sin livstid intresserade han sig för olika idrotter.

 

2021-06-07 [Uppleva & göra]

Nationaldagen 2021 firas digitalt

Hjärtligt välkommen att fira Sveriges Nationaldag 2021, ett firande som i år blir digitalt på grund av rådande omständigheter. Sverige är fantastiskt - och vi har så mycket att fira mer än bara en dag och en flagga. Vi firar demokrati och rättvisa, fred och frihet, helt enkelt en dag för glädje, gemenskap och stolthet.

Nationaldagen firas just som du själv vill. Vi firar med flaggan i topp!

 

2021-05-28 [Uppleva & göra]

Sommarsimskola

Sommarsimskolan 2021 är slut för denna gång. Vi tackar alla som har deltagit och hoppas vi ses även nästa sommar!

 

2021-05-20 [Omsorg & stöd]

Boenden

När behovet av tillsyn eller kravet på trygghet och säkerhet inte längre kan ses till i det egna hemmet finns möjlighet att flytta till särskilt boende. Hos oss får du då god vård, omsorg och service efter ditt behov. Du kontaktar biståndshandläggaren för ditt område om du vill ansöka om särskilt boende.

 

2021-05-12 [Omsorg & stöd]

Brottsförebyggande rådet, BRÅ

Kommunövergripande förebyggande insatser som riktar sig mot brott och som är trygghetsskapande hanteras i huvudsak av BRÅ, (Brottförebyggande Rådet), Trygghetsgruppen och SSPF (Socialtjänst, Skola, Polis och Fritidsverksamhet).

 

Sidansvarig: Gun Andersson
Sidan uppdaterad 2016-05-19