Aktuellt - arkiv

Söktext
2021-11-30 [Uppleva & göra]

Idrottsanläggningar och hallar

Här hittar du information om kommunens idrottsanläggningar och idrottshallar. Vill du se aktuella bokningar eller göra en bokningsförfråga på en idrottshall så går du in på länken boka idrottshall eller anläggning.

 

2021-10-27 [Kommun & demokrati]

Direktsändningar

Välkommen till Skurup kommuns direktsändningar från kommunfullmäktiges sammanträden. Våra sändningar är ljudbaserade och går att spela upp i en vanlig modern webbläsare.

Ljudfilen är tillgänglig fram tills att protokollet är justerat.

Upplever du problem med ljud och/eller bild så prova att i första hand stänga webbläsaren och öppna länken igen. 

 

2021-10-26 [Uppleva & göra]

Föreningar

Föreningsregister, sök föreningsstöd, boka hall med mera
2021-10-19 [Kommun & demokrati]

Ny vision

För snart ett år sedan blev vi 16 000 invånare och vi är alltså på god väg mot vårt mål i vision 2030 om att bli 18 000 invånare.

Nu behöver vi en ny vision som visar vägen framåt. En vision som är utmanande och visar riktningen för vår utveckling – en slags strategi för var kommunen och organisationen ska befinna sig i framtiden.

2021-10-15 [Omsorg & stöd]

Hjälp i hemmet

Du kan få hjälp med allt från personlig hygien till såromläggning, vilket kan ges dygnet runt var du än bor i kommunen. För hjälpen betalar du en avgift varje månad.

 

Välkommen till vård- och omsorgscollege vid Prästamosseskolan i Skurup 20/10

Välkommen Vård- och omsorgscollege den 20 oktober, då undersköterskor berättar om sitt yrke. Det är kommunens vårdambassadörer som arrangerar denna dag med olika aktiviteter vid ankdammen/Prästamosseskolan.

Läs mer här om VO-College

- Vi har sett fram emot denna dag, då vi får möjlighet att möta elever på förmiddagen från årskurs 9 på Prästamosseskolan och allmänheten på eftermiddagen. Vi visar praktiska moment som till exempel förflyttning av kunder, såromläggning och första hjälpen, säger Åsa Holm Mårtensson, enhetschef på hemtjänsten.

Datum: 20 oktober
Tider: 10.00-12.00 åk 9, 13.00-15.00 för allmänheten.
Plats: Vid Prästamosseskolan (vid ankdammen).

Varmt välkommen!

Skurups kommuns vårdambassadörer

2021-10-01 [Omsorg & stöd]

Kamerabevakning

Skurups kommun bedriver i viss omfattning utvändig kamerabevakning av fastigheter samt närområdet kring pågatågstationen i Skurup och i Rydsgård. Alla platser som kamerabevakas är försedda med skyltar med tydlig information om att kamerabevakning sker.

 

2021-09-27 [Omsorg & stöd]

Krisberedskapsveckan 2021

Krisberedskapsveckan är en årlig informationskampanj som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser och - ytterst - krig.

2021-09-22 [Bygga, bo & miljö]

Torg och allmänna platser

Stortorget och Erikstorget finns i Skurup. Torghandel bedrivs på Stortorget. Det finns även ett torg i Rydsgård och ett i Skivarp. Här finner du mer information om allmänna platser.

 

Sidansvarig: Matilda Ramsten
Sidan uppdaterad 2022-02-02