Aktuellt - arkiv

Söktext
2022-06-22 [Arbete & näringsliv]

Arbetsmarknadsfrågor

Arbetsmarknadsenheten hjälper dig som arbetssökande och längst från arbetsmarknaden att komma på banan igen för att hitta nya vägar!

 

2022-06-13 [Bygga, bo & miljö]

Sms-avisering vid driftstörning

Vid driftstörningar i kommunens tjänster är det viktigt för oss att du som kommuninvånare så snabbt som möjligt får information om detta. Därför använder vi oss av textmeddelande via sms.

2022-06-08 [Uppleva & göra]

Föreningsstöd

Skurups kommun anser att föreningarnas sociala insatser, deras engagemang för främst ungdomar, och deras funktion som inspiratörer i folkhälsoarbetet är betydelsefulla för kommunen. Därför vill man på olika sätt, dels genom olika ekonomiska stöd och subventioner av lokalhyror, samt praktiskt, genom att tillhandahålla funktionella anläggningar av olika slag, stödja deras verksamheter.

 

2022-06-03 [Uppleva & göra]

Nationaldagen 2022

Efter två år av pandemi och inställda evenemang är det nu dags att återuppta det traditionsenliga Nationaldagsfirandet. I år firar vi som vanligt vid Svaneholm. 

 

2022-05-27 [Omsorg & stöd]

Krisinformation med anledning av Rysslands invasion av Ukraina

Ryssland har inlett en invasion av UkrainaSkurups kommun omvärldsbevakar och följer utvecklingen av situationen i Ukraina och har en god beredskap. Här nedan hittar du länkar till mer information från olika myndigheter.

2022-05-25 [Utbildning & barn]

Skolskjuts

Information om och ansökan till skolskjuts för grundskoleelever folkbokförda i Skurups kommun.

 

2022-05-09 [Uppleva & göra]

Badplatser

Längs Skurups kommuns femton kilometer långa kuststräcka avlöser badstränderna, hamnarna och badplatserna av varandra som smultron på ett strå. En trivsam plats för dig som söker salta vindar, angenäma havsdopp och en fri horisont. Vi har fyra allmänna badplatser längst vår kust. Av dessa är tre så kallade EU badplatser vilket innebär att det badar fler än 75 personer en varm och solig dag.

 

2022-05-04 [Utbildning & barn]

Förskola och barnomsorg

Förskolan är första steget i utbildningssystemet

Du kan fritt önska vilken förskola du vill placera ditt barn på. Vi gör allt vi kan för att du ska få den förskola du ansökt om.

Vi erbjuder förskola för alla barn i åldrarna 1-5 år i den omfattning som behövs med hänsyn till föräldrars förvärvsarbete, studier eller barnets eget behov enligt skollagen. För barn till föräldralediga erbjuds förskola 15 timmar per vecka under terminstid.

För all tre-, fyra- och femåringar finns allmän förskola. Det innebär att alla barn erbjuds 525 avgiftsfria timmar om året i förskola från och med höstterminen det år de fyller tre år. Den allmänna förskolan är frivillig.

 

 

Sidansvarig: Matilda Ramsten
Sidan uppdaterad 2022-02-02