Aktuellt - arkiv

Söktext
2022-08-01 [Utbildning & barn]

Shiffendorfs förskola

Vi är en naturnära förskola med en utemiljö som är inramad med träd och lummig grönska, som inspirerar till lek och lärande. Vår förskola ska vara en plats där alla känner sig välkomna. Där man är delaktig, känner tillit till varandra och sig själv, samt upplever trygghet, glädje och framtidstro.

Välkommen till oss!

Syntolkning av film

Filmen visar inledningsvis Shiffendorfs förskola från en flygvy, samt dess fina natursköna skolgård med grönområden, lekplatser och grillutrymmen med mera.

 

2022-07-29 [Omsorg & stöd]

Förälder i Skurup

Välkommen till sidorna för dig som är förälder i Skurup! Här får du veta mer om vad Skurups kommun kan erbjuda dig.

 

2022-07-28 [Uppleva & göra]

Abbekås hamn

Välkommen till Abbekås hamn som är en hamn med gamla anor, belägen i Skurups kommun, mitt emellan Ystad och Trelleborg längs vackra sydkusten.

Fiskebyns historia börjar redan vid medeltiden men den stora utvecklingen noteras först under 1800-talets senare del. Hamnen består av två hamnbassänger. Den inre hamnbassängen används av yrkesfiskarna medan den yttre används för fritidsbåtar och gästbåtar.

Har presenterar vi lite matnyttig information om du besöker med båt, bil eller cyklandes längs Sydkustleden.

 

Bild på flytande papperskorg i abbekås hamn

 

Abbekås hamn är en miljömedveten hamn

Aktivt miljöarbete i Abbekås hamn. 2019 installerades en flytande papperskorg i Abbekås hamn, en så kallad "Seabin". Den samlar både plast som flyter runt i vattnet, men klarar även av olja och bränslespill. Under säsong 2022 finns Seabin inte installerad på plats.

 

En ung och äldre person drar en båt hjul, ett barn sitter i båten, i bakgrunden hamn, bil och ett vitt hus.

Barn och en vuxen med flytväst, båtar, brygga och solsken.

 

Båtklubb och Seglarskola

Abbekås hamn erbjuder aktiviteter och sevärdheter för såväl båtentusiaster som turister. 
Läs mer på länkarna 

2022-07-27 [Omsorg & stöd]

Välkomna till dagverksamheterna!

Aktiviteterna på våra dagverksamheter är många och är alltid kostnadsfria om inget annat anges, exempel på aktiviteter är bingo, sittgymnastik, melodikryss, temadagar med mera. Ersättning erläggs dock för eventuell frukost, lunch, kaffe och resa. Månadsprogram för aktiviteter finns under länkar.
2022-07-22 [Utbildning & barn]

Rydsgårdsskolan

Rydsgårdsskolan (tidigare Hallenborgskolan) ligger i det lilla samhället Rydsgård och är en vår nyaste F-6 skola med tillhörande fritidshem. Nu förbereds de sista delarna så att allt är på plats tills terminstarten. Här kommer även Rydsgårds bibliotek och resursskolan Kugghjulet att vara under samma tak. Se filmen från den natursköna platsen.

Syntolking av film

Filmen flyger över Rydsgårdsskolan och visar dess natursköna plats. Stora lekplatser, grönområden samt planer för sport. 

2022-07-18 [Uppleva & göra]

Skaparglädje på Sommarstationen - ett samarbetsprojekt

Måndag den 18 juli klockan 09.30 träffades projektgruppen för Sommarstationen och diskuterade veckan som kommer, och som är en av sommarens stora kulturhändelser i Skurup. Anto Tomic som är kultur och fritidschef på Skurups kommun, berättade att även fritidsgården Gummifabrikens personal kommer att finnas på plats under projektveckan.

- Vi ser fram emot att höra vilka förväntningar kommuninvånare som stannar till och deltar har på framtidens Skurup, ett Skurup som bara under 2021 växte med cirka 350 invånare, säger Anto Tomic.

Under vecka 29 klockan 14.00-16.30 finns möjlighet för intresserade att tillsammans med projektgruppens medlemmar och andra deltagare skapa motiven på järnvägstunnelns betongvägg. Invigning sker fredag den 22 juli med start klockan 14.00 och projektveckan avslutas samma dag klockan 18.00.

2022-07-11 [Bygga, bo & miljö]

Olika märkningar av varor och tjänster

Det är inte lätt att hålla reda på alla olika miljö-, etiska-, energi- och IT-märkningar och därför presenteras här en lista på tillförlitliga märkningar och vad de står för.
2022-07-05 [Uppleva & göra]

Får jag ta hunden med på stranden?

Om man vill ha med hunden på stranden eller låta hunden bada i havet finns det det möjlighet att göra detta på flera ställen. Platserna är listade från öster till väster.


2022-07-05 [Uppleva & göra]

Badvattentemperatur

Vid vilken badplats är vattnet varmast egentligen? Du vet väl om att du kan hålla koll på vattentemperaturen vid badplatserna i Bingsmarken, Abbekås hamn och på Friluftsbadet i Skurup både före och under din strandvistelse.

Sidansvarig: Matilda Ramsten
Sidan uppdaterad 2022-02-02