Aktuellt - arkiv

Söktext
2021-07-22 [Bygga, bo & miljö]

Marina däggdjur

Statens Veterinärmedicinska Anstalt (SVA) har tillsammans med Naturhistoriska Riksmuseet (NRM) ett gemensamt program för att kartlägga marina däggdjurs hälsa, sjukdomar och dödsorsaker, finansierat av Havs- och vattenmyndigheten. Deras arbete är beroende av att allmänheten rapporterar in döda djur som de hittar längs kusterna.

2021-07-22 [Omsorg & stöd]

Blodgivartrailern kommer på besök till Skurup

Under året kommer blodgivarbussen återigen på besök till Skurup, som ger möjlighet för både nya som tidigare blodgivare att ge blod. Det är samtidigt en livsviktig insats för vården.

2021-07-15 [Omsorg & stöd]

Funktionsnedsättning

Om du inte själv kan tillgodose dina behov eller få dem tillgodosedda på annat sätt, har du rätt att ansöka om hjälp och stöd för att klara din vardag utifrån Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

 

2021-07-13 [Omsorg & stöd]

Värmebölja

Höga temperaturer är påfrestande för kroppen, och därför är det viktigt att dricka mycket. Men glöm för den delen inte saltbalansen i kroppen.

 

2021-07-12 [Uppleva & göra]

Bongska naturmarken

I Skurup älskar vi våra naturområden. Det nyaste naturområdet som har färdigställts för besökare är Bongska marken, en våtmark med spännande djur- och växtliv längs med sista biten av Skivarpsån innan den rinner ut i havet öster om Abbekås.

2021-07-01 [Arbete & näringsliv]

Årets företagare

Nu har Företagarna Skurup utsett Årets företagare 2020 - Helena Mayr och Pierre Mayr, Knut Pers Hem och Hushåll AB.
 

Motiveringen lyder: Med en lång historia och ett välkänt namn i Skurups kommun är dessa företagare tredje generationen av entreprenörer som driver företaget framåt. Med företag både i och utanför kommunens gränser och en investering i nya lokaler i Skurup under det senaste året satsar de för nästa generation och för att möta framtidens utmaningar.

2021-06-29 [Kommun & demokrati]

Information om E-faktura

Här finns information om att skicka elektronisk faktura till Skurups kommun, detta eftersom en ny lag kräver elektronisk faktura från och med 1 april 2020.

Sidansvarig: Gun Andersson
Sidan uppdaterad 2016-05-19