Aktuellt - arkiv

Söktext
2021-08-25 [Bygga, bo & miljö]

Smart Little Village april 2022

Smart Little Village är en konferens med fokus på mindre kommuner (5 000 – 50 000 invånare) och dess utvecklingspotential.

Syftet med Smart Little Village är att skapa ett ekonomiskt forum såsom Davos är för mindre kommuner och med en målgrupp bestående av personer med intresse av stadsutveckling för denna kommunstorlek.

För tredje året sedan 2017, hoppas vi i år att kunna genomföra Smart Little Village i Skurup. Som så mycket annat har vi fått skjuta fram konferensen drygt 1,5 år, men arbetar nu för fullt med ett genomförande den 25 november, 2021.

I samarbete med Skurups kommun, Skurups Sparbank samt ett antal företag och kommuner, har konferensen kunnat genomföras på ett framgångsrikt sätt med många intresserade deltagare från både privat näringsliv och kommunala verksamheter.

Årets Smart Little Village kommer att bli en hybridkonferens med både fysiskt deltagande och digitalt deltagande. Denna form ger Smart Little Village och samarbetspartners möjligheten att synas och nätverka med deltagare från hela Sverige, vilket vi ser som en positiv utveckling.

 

Årets program

Årets program på temat ”Landsbygdsexplosionen” kommer att lyfta följande innehåll genom föreläsningar, dialoger och diskussioner.

  • Temat Lokal innovation - fokus på det ”futuristiska kreativa byalaget”. Varför har kommunerna inte någon innovationsbudget? Vad vill vi tillbaka till efter Covid-19 pandemin? Hur organiserar vi samarbete mellan kommunerna på nya sätt?
  • Temat Jobba smartare - hur kommunerna påverkas av samhällsutvecklingen och hur de måste arbeta smartare, b.la genom digitalisering
  • Temat Cirkulär ekonomi - visa på affärsmöjligheter där cirkulära kretslopp används i ett företag, samhälle eller i en organisation
  • Temat Attraktiv arbetsgivare - hur lyfter de anställda kommunens varumärke? Med vilka on-boarding processer skapar vi en positiv utvecklingsmiljö för våra nya medarbetare?

Moderator och Key note föreläsare är Göran Adlén, författare och föreläsare som bland annat utsetts till Årets föreläsare vid ett flertal tillfällen.

Varmt välkomna!

 

2021-08-20 [Uppleva & göra]

Bibliotek

Välkommen till Skurups bibliotek. På denna sidan hittar du kontaktinformation, öppettider och aktuellt. Biblioteket har en extern hemsida, som du kan besöka för att söka, låna om eller reservera. 

 

2021-08-20 [Uppleva & göra]

Bad, badstränder och friluftsbadet

Information om friluftsbadet

Läs mer om övriga badplatser här.

 

Friluftsbadet stänger den 29 augusti

Passa på att ta ett sista dopp på kommunens friluftsbad. Denna vecka (23/8-27/8) är sista veckan som badet har öppet för allmänheten. Badet öppnar denna vecka kl 15:00 och stänger kl 19:00 (vardagar).

 

Lite fakta

Friluftsbadet ligger på Vaktgatan 10 i Skurup, intill Skurups Sparbank Arena. Det finns tre bassänger:

  • 25 x 12,5 meter
  • 12,5 x 8 meter
  • och en barnpool

Friluftsbadet har även bastu, ett stort grönområde, lekplats, kiosk, beachvolleybollplan och minigolfbana. 

 

2021-08-20 [Uppleva & göra]

Badvattentemperatur

Vid vilken badplats är vattnet varmast egentligen? Nu kan du hålla koll på vattentemperaturen vid badplatserna i Bingsmarken, Abbekås hamn och på Friluftsbadet i Skurup både innan och under din strandvistelse i år och kommande säsonger.

 

2021-08-19 [Uppleva & göra]

Att göra på fritiden

Söker du efter en idrotts- eller scoutförening i Skurups kommun, eller vill prova på en ny aktivitet på fritiden? Här finns en lista med föreningar som är aktiva i kommunen!

2021-08-16 [Bygga, bo & miljö]

Parkering

Vad gäller vid parkering i Skurups kommun? Här hittar du mer information.

 

2021-08-13 [Utbildning & barn]

Östergårdsskolan

Gemenskap - Trygghet - Respekt - Lärande

Vi vill hälsa er och ert barn varmt välkomna till Östergårdsskolan.

 

2021-08-04 [Uppleva & göra]

Skurupskartan

Undrar du var närmaste lekplatsen finns, motionsanläggningar eller parkeringsplatser? Välkommen till Skurupskartan som är en ny tjänst som visar olika platser i Skurups kommun som är intressanta för allmänheten. Kartan visar även skolor, badplatser, cykelpumpar, utegym och mycket mer. Du kan se nya och äldre flygbilder från 60-och 70-talet.

Kanske tycker du att något saknas eller har frågor om kartan? Kontakta oss i så fall via e-post: kart-och-gis@skurup.se.

 

2021-08-03 [Kommun & demokrati]

E-tjänster

Nu gör vi det enklare att nå Skurups kommuns tjänster, dygnet runt!

Skurups kommun arbetar med att förenkla och förbättra servicen för dig som medborgare. Vårt mål är att erbjuda god service och e-tjänster som gör det smidigt för dig som medborgare eller företagare att sköta dina ärenden med kommunen. Du behöver inte anpassa dig efter våra öppettider utan kan använda våra e-tjänster dygnet runt, när det passar dig!

Sidansvarig: Gun Andersson
Sidan uppdaterad 2016-05-19