Aktuellt - arkiv

Söktext
2023-06-29 [Kommun & demokrati]

Kommunfakta

Skurups kommun med runt 16 500 invånare ligger naturskönt på den skånska sydkusten. Med hjärta och engagemang för livskvalitet, trygghet och utveckling skapar vi platsen där vi lever, verkar och växer - tillsammans. Skurups kommun är platsen för det goda livet.

 

2023-06-14 [Bygga, bo & miljö]

Prästajordens damm

Mitt i de centrala delarna av Skurup, vid Prästamosseskolan, finns Prästajordens damm. Dammen har fått en ny fontän och "vattenluftare" installerad inför sommaren 2023 av kommunteknik. Förutom ett rikt fågelliv finns fiskar i dammen och man kan även höra grodornas läten när man passerar området på gång och cykelvägen. Onsdagen den 14 juni skulle det sista installeras så att fontänerna kan styras med modern teknik, så vi passade på att besöka platsen.

2023-06-13 [Utbildning & barn]

Yrkesutbildning - platsförlagd

I Skurup har vi förmånen att få ha utbilda yrkesförare och undersköterskor på plats på Nils Holgerssons utbildningscentrum. Vi har även samarbete med andra kommuner för utbildningar till anläggningsförare, bussförare eller installationstekniker.  Observera att du söker i din hemkommun oavsett var utbildningen är platsförlagd. Det är även din hemkommun som beslutar om du blir antagen.

2023-06-08 [Utbildning & barn]

Kulturskolan Skurup

Kulturskolan i Skurup vänder sig till barn och ungdomar i Skurups Kommun. Undervisningen är anpassad efter ditt intresse och vi vill att du ska känna glädje och upptäcka dina möjligheter.

2023-05-29 [Kommun & demokrati]

Kontakta oss på Skurups kommun

Välkommen till Skurups kommuns växel telefon 0411-53 60 00 en kontaktväg in - kommuninformatörerna hjälper dig och lotsar dig rätt.

Vi besvarar e-post inom två arbetsdagar, ett svar kan utgöras av ett meddelande om att e-posten tagits emot och en upplysning om uppskattad handläggningstid av ärendet.

2023-05-24 [Arbete & näringsliv]

Företagsregister

Företagsregister

Vårt företagsregister ger oss möjligheten att skapa ett smidigare sätt att nå ut till dig som företagare med relevant information och nyhetsuppdateringar. Dessutom under­lättar det för fler företag och personer att hitta dig som affärspartner och leverantör.

Här kommer du som företagare synas på kommunens webbplats samt få information och inbjudningar. Med hjälp av företagsregistret kan du söka fram mer information om företagen i vår kommun.

 

2023-05-22 [Arbete & näringsliv]

Ferieentreprenör

Ansökningstiden har passerats. Urvalet till de 12 platserna är i full gång. 

Har du drömt om att starta eget företag? Är du mellan 16 och 19 år och bor i Skurups kommun?

Skurups kommun erbjuder i sommar chansen att arbeta som ferieentreprenör. Under tre veckor får du stöd av NyföretagarCentrum Öresund att utveckla din kreativitet och dina idéer och prova på hur det är att vara entreprenör. Du får även lära dig om dina drivkrafter, effektivt teamwork och hur du skriver ett bra CV.

2023-05-16 [Uppleva & göra]

Idrottsanläggningar och hallar

Här hittar du information om kommunens idrottsanläggningar och idrottshallar. Vill du se aktuella bokningar eller göra en bokningsförfråga på en idrottshall så går du in på länken boka idrottshall eller anläggning.

 

2023-05-11 [Uppleva & göra]

Föreningsstöd

Skurups kommun anser att föreningarnas sociala insatser, deras engagemang för främst ungdomar, och deras funktion som inspiratörer i folkhälsoarbetet är betydelsefulla för kommunen. Därför vill man på olika sätt, dels genom olika ekonomiska stöd och subventioner av lokalhyror, samt praktiskt, genom att tillhandahålla funktionella anläggningar av olika slag, stödja deras verksamheter.

 

Sidansvarig: Matilda Ramsten
Sidan uppdaterad 2022-02-02