Aktuellt - arkiv

Söktext
2022-10-07 [Kommun & demokrati]

Vision 2045

Vision 2045 är Skurups kommuns allra mest övergripande styrdokument och en ledstjärna i kommunutvecklingen. Visionen beskriver den utveckling som önskas i Skurups kommun och visar färdriktningen för kommunkoncernen. 

2022-10-07 [Kommun & demokrati]

Hitta din horisont i Skurup!

Välkommen till platsen för det goda livet - vår natursköna kommun med livskvalitet, skolor i toppklass och blomstrande näringsliv.

Skurups kommun är platsen för livsnjutare och livspusslare. Här bor du i lugnet ett stenkast från staden, med kontinenten runt knuten. Goda utsikter, helt enkelt.

Längre ner på sidan ser du ett axplock av länkar för dig som snabbt vill få information om byggprojekt, skolor, rekreationsområden och annat.

Frågor? Vi ser fram emot ditt samtal på 0411-53 60 00.

 

2022-09-28 [Arbete & näringsliv]

Fakta om näringslivet

Skurups kommun är en del av Malmö-Lundregionens näringsliv och arbetsmarknad. De goda kommunikationerna innebär att näringslivet i kommunen kan rekrytera arbetskraft med relevant kompetens, från ett stort geografiskt område, samtidigt som Skurups kommuns invånare har tillgång till hela regionens arbetsmarknad och utbud.

2022-09-26 [Arbete & näringsliv]

Årets näringslivsfest

Årets näringslivsfest gick av stapeln under fredagskvällen den 23 september på Mossbylunds hotell. 

2022-09-20 [Bygga, bo & miljö]

Torg och allmänna platser

Stortorget och Erikstorget finns i Skurup. Torghandel bedrivs på Stortorget. Det finns även ett torg i Rydsgård och ett i Skivarp. Här finner du mer information om allmänna platser.

 

2022-09-02 [Uppleva & göra]

Bibliotek

Välkommen till biblioteken i Skurups kommun. På denna sidan hittar du information om kommunens bibliotek, kontaktinformation, öppettider samt aktuellt. För att söka efter, låna om eller reservera böcker har biblioteket en extern hemsida som du hittar under rubriken Länkar. 

Skurups kommun har fyra bibliotek, folkbiblioteket i Skurups tätort samt biblioteken i Abbekås, Rydsgård och Skivarp. Kontaktuppgifter och öppettider till respektive bibliotek hittar du under respektive rubrik.

2022-08-24 [Omsorg & stöd]

Trygghetsmätning 2022

Det har blivit dags för den årliga trygghetsmätningen! Det är en enkät som Polisen och kommunerna gemensamt skickar ut (via brev) en gång om året till ett antal slumpvis utvalda medborgare. Genom mätningen får vi in era synpunkter om trygghetsfrågor som bidrar till det brottsbekämpande arbetet.

 

 

2022-08-12 [Utbildning & barn]

Schema över skolskjutsar

Här finns detaljerad information om respektive busstur med hållplatser och tider för läsår 2022/2023.

2022-08-01 [Uppleva & göra]

Idrottsanläggningar och hallar

Här hittar du information om kommunens idrottsanläggningar och idrottshallar. Vill du se aktuella bokningar eller göra en bokningsförfråga på en idrottshall så går du in på länken boka idrottshall eller anläggning.

 

Sidansvarig: Matilda Ramsten
Sidan uppdaterad 2022-02-02