Aktuellt - arkiv

Söktext
2022-11-06 [Utbildning & barn]

Yrkesutbildning - platsförlagd

I Skurup har vi förmånen att få ha utbilda yrkesförare och undersköterskor på plats på Nils Holgerssons utbildningscentrum. Vi har även samarbete med andra kommuner för utbildningar till anläggningsförare, bussförare eller installationstekniker.  Observera att du söker i din hemkommun oavsett var utbildningen är platsförlagd. Det är även din hemkommun som beslutar om du blir antagen.

2022-11-04 [Uppleva & göra]

Lovaktiviteter

Lovprogram för barn och unga i Skurups kommun

Här kan du inför och under skolloven se kultur och fritids gemensamma lovprogram. Program och aktiviteter presenteras här veckorna innan lovet och uppdateras löpande hela tiden.  

Har du frågor / eller om du är en aktör/förening som vill vara med i det kommungemensamma lovprogrammet hör då av dig till kulturfritid@skurup.se

2022-11-01 [Bygga, bo & miljö]

Spara el - så kan vi tillsammans påverka tillgången till el

Just nu är energisituationen i Sverige och Europa kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga och kan stiga ännu mer. Det finns också risk att elen inte räcker för vissa timmar i vinter. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen. Här hittar du information om läget, varför vi behöver minska elanvändningen och hur du kan bidra.

2022-10-25 [Uppleva & göra]

Öppen arena 2022

Höstens Öppen Arena är här!

 

Öppen Arenan i Skurup smäller upp dörrarna varannan fredag för en helkväll med aktiviteter för kommunens ungdomar.

Ålder och tid: Åk 7-18 år, kl. 16-22. 

Under kvällarna erbjuds besökare ett utbud av aktiviteter tillsammans med vuxna från olika verksamheter runt om i kommunen, föreningar och andra aktörer. Verksamheten utvecklas löpande tillsammans med ungas idéer och detta kan styra vissa kvällars aktiviteter.  

Vill du som förening eller företagare gästa under kvällarna? Hör då av dig till oss via tobias.embretsen@skurup.se / 0738-001437 

 

2022-10-25 [Uppleva & göra]

För dig som är senior i Skurups kommun

Pensionärsorganisationerna PRO, SKPF och SPF har många olika aktiviteter för seniorer. Se de olika programmen genom att klicka på länkarna till pensionärsorganisationerna.

 

2022-10-19 [Omsorg & stöd]

Mötesplats för äldre 20 oktober kl. 13.30

20 oktober är det åter dags för mässan Mötesplats för äldre i Folkets Park i Skurup - ett uppskattat evenemang som arrangerades för första gången 1999. Mässan arrangeras i samarbete mellan pensionärsföreningarna och Skurups kommun.

2022-10-12 [Omsorg & stöd]

Föräldrautbildningar/föreläsning

Vill du utvecklas i ditt föräldraskap? Skurups kommun anordnar utbildningar/föreläsning så att vi tillsammans kan utvecklas än mer i vårt föräldraskap, kostnadsfritt.

 

2022-10-10 [Uppleva & göra]

Se och göra

Stort grattis till alla Skurupsbor som vann i Postkodlotteriet!

Vinster för 118 miljoner kronor delades ut i Postkodlotteriets Grannyra söndagen den 9 oktober på Stortorget i Skurup.

I förra veckan avslöjades det att postnummer 274 37 i Skurup hade vunnit i Grannyran. Under söndagen samlades de 130 vinnarna på Stortorget för att ta emot sina checkar och för att få reda på hur mycket de hade vunnit. Många anhöriga, grannar och vänner hade kommit dit för att fira vinnarna. 

När det avslöjades att den vinnande postkoden var VK, hördes jubel i publiken. I postkoden bor 16 lottköpare som blev uppbjudna på scenen för att dela på hälften av vinstpotten, 59 miljoner kronor. Rickard Sjöberg kunde dela ut guldkuvert på löpande band till vinnarna, som alla blev miljonärer. På deras önskelistor fanns bland annat resor, renoveringar och solceller. Många av vinnarna ville också dela med sig av pengarna till familj, vänner och välgörenhet.

Grannyran sänds i TV4 fredagen den 14 oktober klockan 19.30. 

Sidansvarig: Matilda Ramsten
Sidan uppdaterad 2022-02-02