Aktuellt - arkiv

Söktext
2022-05-09 [Uppleva & göra]

Badplatser

Längs Skurups kommuns femton kilometer långa kuststräcka avlöser badstränderna, hamnarna och badplatserna av varandra som smultron på ett strå. En trivsam plats för dig som söker salta vindar, angenäma havsdopp och en fri horisont. Vi har fyra allmänna badplatser längst vår kust. Av dessa är tre så kallade EU badplatser vilket innebär att det badar fler än 75 personer en varm och solig dag.

 

2022-05-05 [Omsorg & stöd]

Rehabilitering, Aktivitetshuset Pomona

Pomona är en plats att mötas för dig med psykisk ohälsa.
På Pomona kan du som är 18 år och äldre finna gemenskap & stöd genom att delta i olika aktiviteter.
Som besökare på Pomona kan du förhindra ensamhet och isolering och skapa livskvalitet genom meningsfull sysselsättning.

2022-05-04 [Utbildning & barn]

Förskola och barnomsorg

Förskolan är första steget i utbildningssystemet

Du kan fritt önska vilken förskola du vill placera ditt barn på. Vi gör allt vi kan för att du ska få den förskola du ansökt om.

Vi erbjuder förskola för alla barn i åldrarna 1-5 år i den omfattning som behövs med hänsyn till föräldrars förvärvsarbete, studier eller barnets eget behov enligt skollagen. För barn till föräldralediga erbjuds förskola 15 timmar per vecka under terminstid.

För all tre-, fyra- och femåringar finns allmän förskola. Det innebär att alla barn erbjuds 525 avgiftsfria timmar om året i förskola från och med höstterminen det år de fyller tre år. Den allmänna förskolan är frivillig.

 

 

2022-05-02 [Bygga, bo & miljö]

Utsiktsplats Möllefoten

Möllefoten i Skivarp är den senaste av kommunens vackra utsiktsplatser. Det maffigt uppmurade fästet minner om den en gång ståtliga möllan. Numera är Möllefoten en trevlig samlingspunkt för Skivarpsborna och utflyktssugna besökare. 

2022-04-25 [Uppleva & göra]

Sommarsimskola

Skurups kommun erbjuder kostnadsfri simskola under sommaren. På denna sida finner ni all information om simskolan och hur ni går tillväga för att anmäla er till simskolan.

2022-04-22 [Utbildning & barn]

Kosläpp

I år blir det kosläpp! Som vi längtat efter att få bjuda in er till detta vårliga evenemang.
2022-04-21 [Bygga, bo & miljö]

Skyddsrum

I Sverige finns cirka 64 000 skyddsrum i olika typer av byggnader. De har gemensamt att de har förstärkta väggar och dörrar som kan stå emot tryckvågor från bomber, brand och bråte från rasande hus. De har även speciell ventilation och en luftsluss för att minimera verkan från giftiga gaser. I fredstid står landets skyddsrum i vänteläge. De stora skyddsrummen används oftast som exempelvis parkeringsgarage och de mindre så kallade normalskyddsrummen används som exempelvis förråd, cykelrum eller föreningslokaler.

2022-04-13 [Bygga, bo & miljö]

Hämtning av avfall

I Skurups kommun är det PreZero som sköter hämtning av rest-, mat-, och trädgårdsavfall medan Ragn-sells AB sköter hämtning av slam från enskilt avlopp och fettavskiljare.

Sidansvarig: Matilda Ramsten
Sidan uppdaterad 2022-02-02