Aktuellt - arkiv

Söktext
2023-01-15 [Uppleva & göra]

Aktuellt

Föreningslivet

2023-01-13 [Uppleva & göra]

Öppen arena 2023

Öppen Arena i Skurup öppnar dörrarna varannan fredag för en helkväll med aktiviteter för kommunens ungdomar.

Ålder och tid: Åk 6-18 år, kl. 16-22. 

Plats: Skurups sparbank arena, Vaktgatan i Skurup.

Under kvällarna erbjuds besökare ett utbud av aktiviteter tillsammans med vuxna från olika verksamheter runt om i kommunen, föreningar och andra aktörer. Verksamheten utvecklas löpande tillsammans med ungas idéer och detta kan styra vissa kvällars aktiviteter.  

Vill du som förening eller företagare gästa under kvällarna? Hör då av dig till oss via tobias.embretsen@skurup.se / 0738-001437 

 

2023-01-10 [Omsorg & stöd]

Psykisk hälsa

Samverkan

Skurups kommun samverkar med de andra kommunerna i sydöstra Skåne och med Region Skåne kring psykisk hälsa. Både vad gäller barn och ungdomar som har eller riskerar att utveckla psykisk ohälsa samt personer med psykisk funktionsnedsättning.

Rullar du ner på sidan kan du ta del av hur Skurups kommun kan erbjuda  stöd och råd. Om du klickar på någon av länkarna får du också veta hur du ska göra för att få kontakt.

2023-01-10 [Bygga, bo & miljö]

Se upp för vilt

Under höst och vår sker det många viltolyckor. Ta del av tipsen och var försiktig när du kör ute på vägarna.

 

2023-01-03 [Arbete & näringsliv]

Smart Little Village 20 april 2023

Smart Little Village är en konferens med fokus på mindre kommuner (5 000 – 50 000 invånare) och dess utvecklingspotential.

Syftet med Smart Little Village är att skapa ett ekonomiskt forum såsom Davos är för mindre kommuner och med en målgrupp bestående av personer med intresse av stadsutveckling för denna kommunstorlek.

 

2023-01-03 [Arbete & näringsliv]

Ambassadörspris

För att Skurups kommun ska fortsätta att utvecklas behövs olika marknadsföringsinsatser. Som en del av Skurups kommuns marknadsföringsstrategi, har man ett nätverk av ambassadörer för att sprida det goda budskapet om Skurup.

Syftet med ambassadörspriset är att lyfta fram personer/företag/föreningar som aktivt verkar för Skurups kommun i positiv anda.

2022-12-22 [Arbete & näringsliv]

Lediga jobb

Varje dag, varje vecka året runt håller våra drygt 1200 medarbetare hjulen snurrande. Våra barn får omsorg och utbildning, våra äldre blir omhändertagna och kommunen hålls ren och fungerande. Allt detta tack vare personal i toppklass.

Klicka här för att se kommunens lediga jobb

 

Möt våra medarbetare i filmen

I filmen får du möta medarbetarna i Skurups kommun som med själ och hjärta berättar om utveckling, arbetsglädje och kamratskap. Stolta medarbetare som arbetar för att Skurups kommun ska utvecklas till en attraktiv kommun som kännetecknas av ärlighet, öppenhet, professionalism och ett gott bemötande.

Tillsammans gör vi skillnad, tillsammans skapar vi Sveriges bästa arbetsplats! Välkommen att söka våra lediga tjänster!
 

 

 

Syntolkning av film

Filmen visar medarbetarna i sin vardagliga arbetsmiljö, samt olika scener från verksamheterna inomhus samt utomhus vid en återvinningsstation, byggarbetsplats, bil som kör ut från en grind, personal som bevattnar växter samt lekplats med mera.

 

2022-12-21 [Bygga, bo & miljö]

Spara el

Nu måste vi hjälpas åt och använda mindre el, särskilt under höglasttimmarna, för att elen ska räcka till alla.

Just nu är energisituationen i Sverige och Europa kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga och kan stiga ännu mer. Risken för att elen inte räcker till är större än någonsin. I slutet av veckan, fredagen den 9 december, kopplas kärnkraftsreaktorn Oskarshamn 3 bort för att åtgärda ett fel i generatorn. Arbetet ska pågå 9–18 december. Oskarshamn 3 är Sveriges största elproducerande enhet, därför blir konsekvenserna stora.

Sidansvarig: Matilda Ramsten
Sidan uppdaterad 2022-02-02