Aktuellt - arkiv

Söktext
2020-01-21 [Utbildning & barn]

Val och antagning

Här hittar du information om hur du ansöker till oss.

 

2020-01-16 [Utbildning & barn]

Aktuellt i Kulturskolan

Vaccinationsbevis krävs vid större konserter och uppvisningar

Kulturskolan följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och Regeringens beslut. Vid orkesterkonserten 8 december och dansuppvisningarna 11 december kommer publiken att överstiga 100 personer. Därför kommer åskådare endast att släppas in vid uppvisande av vaccinationsbevis. Hämtas på https://covidbevis.se/vaccinationsbevis-web/

Vaccination kommer vara förutsättningen för ett bevis och kan inte ersättas med bevis på genomgången infektion eller negativt test.

Vi kommer att kontrollera alla vuxna vid dörren. Endast vid uppvisande av vaccinationsbevis kommer man att släppas in. Vi tillämpar gränsen 18 år, om inte myndigheterna meddelar något annat. Dvs alla som fyllt 18 måste uppvisa vaccinationsbevis.

Vad gör du som inte är vaccinerad? Tänk på att uppvisningar och konserter inte arrangeras för publiken, utan för de unga medverkande. Det finns värdefullt lärande och fostran i att uppträda inför publik. Det handlar om att koncentrera sig och övervinna sin rädsla och blygsel, och om att nå ett uppsatt mål tillsammans i en grupp. Det finns goda skäl att låta ditt barn vara med även om du inte kan vara i publiken den här gången.

2020-01-15 [Bygga, bo & miljö]

Begravning av djur

Här kan du läsa om hur du går tillväga för att begrava både större och mindre sällskapsdjur.


 

2020-01-15 [Kommun & demokrati]

Möt kommundirektören

Här kan du boka möte efter överenskommelse med kommundirektör Marcus Willman för att prata om kommunens verksamheter.

2020-01-03 [Utbildning & barn]

Läsårstider

Här finner du aktuella lärsårstider. 

 

2019-12-17 [Omsorg & stöd]

Läkemedelsautomater ger tryggare medicinering

Skurups kommun har hyrt in sju läkemedelsautomater som snart ska placeras ut hos personer som är i behov av hjälp att ta sina mediciner. Projektet ska pågå i ett år och syftet är att följa användarens upplevelse av läkemedelsautomaten. 

 

2019-11-22 [Omsorg & stöd]

Så genomförs besparingarna inom individ- och omsorgsförvaltningen

Besluten kring besparingarna för individ- och omsorgsförvaltningen i Skurups kommun engagerar kommuninvånarna.  Vi vill berätta om de beslut och åtgärder som vi märker störst engagemang kring bland invånarna. Individ- och omsorgsförvaltningen har ett förväntat underskott och den 2019-09-23 tog kommunstyrelsen beslut om förändringar och åtgärder.

2019-11-11 [Kommun & demokrati]

Dialog och synpunkter

Det är genom dialog med medborgare som vi kan bli bättre. Därför vill vi veta vad du tycker. Vi vill att du lämnar in dina förslag, ställer frågor och diskuterar saker med oss!
Sidansvarig: Gun Andersson
Sidan uppdaterad 2016-05-19