Aktuellt - arkiv

Söktext
2022-08-16 [Uppleva & göra]

Bad, badstränder och friluftsbadet

Friluftsbadet i Skurup

Friluftsbadet öppnade för säsongen 2022 den 4 juni. Badet ligger på Vaktgatan 10 i Skurup, intill Skurups Sparbank Arena. Det finns tre bassänger:

  • 25 x 12,5 meter
  • 12,5 x 8 meter
  • och en barnpool

Friluftsbadet har även bastu, ett stort grönområde, lekplats, kiosk, beachvolleybollplan och minigolfbana. Badet stod klart 1974.

En lekplats med kasebana, gunga, klätterställning

2022-08-12 [Utbildning & barn]

Schema över skolskjutsar

Här finns detaljerad information om respektive busstur med hållplatser och tider för läsår 2022/2023.

2022-08-02 [Uppleva & göra]

Bibliotek

Välkommen till biblioteken i Skurups kommun. På denna sidan hittar du information om kommunens bibliotek, kontaktinformation, öppettider samt aktuellt. För att söka efter, låna om eller reservera böcker har biblioteket en extern hemsida som du hittar under rubriken Länkar. 

Skurups kommun har fyra bibliotek, folkbiblioteket i Skurups tätort samt biblioteken i Abbekås, Rydsgård och Skivarp. Kontaktuppgifter och öppettider till respektive bibliotek hittar du under respektive rubrik.

2022-08-01 [Arbete & näringsliv]

Lediga jobb

Varje dag, varje vecka året runt håller våra drygt 1200 medarbetare hjulen snurrande. Våra barn får omsorg och utbildning, våra äldre blir omhändertagna och kommunen hålls ren och fungerande. Allt detta tack vare personal i toppklass.

Klicka här för att se kommunens lediga jobb

 

Möt våra medarbetare i filmen

I filmen får du möta medarbetarna i Skurups kommun som med själ och hjärta berättar om utveckling, arbetsglädje och kamratskap. Stolta medarbetare som arbetar för att Skurups kommun ska utvecklas till en attraktiv kommun som kännetecknas av ärlighet, öppenhet, professionalism och ett gott bemötande.

Tillsammans gör vi skillnad, tillsammans skapar vi Sveriges bästa arbetsplats! Välkommen att söka våra lediga tjänster!
 

 

 

Syntolkning av film

Filmen visar medarbetarna i sin vardagliga arbetsmiljö, samt olika scener från verksamheterna inomhus samt utomhus vid en återvinningsstation, byggarbetsplats, bil som kör ut från en grind, personal som bevattnar växter samt lekplats med mera.

 

2022-08-01 [Uppleva & göra]

Idrottsanläggningar och hallar

Här hittar du information om kommunens idrottsanläggningar och idrottshallar. Vill du se aktuella bokningar eller göra en bokningsförfråga på en idrottshall så går du in på länken boka idrottshall eller anläggning.

 

2022-08-01 [Uppleva & göra]

Kultur

Kulturen i Skurup ska ge upplevelser som berikar och stimulerar. Här hittar du ett brett spektrum av olika kulturaktiviteter som sker i kommunen. Föreningar, studieförbund och kommunen erbjuder en mängd upplevelser både inom musik, dans, nycirkus, konst, föreläsningar, film och teater.
2022-08-01 [Utbildning & barn]

Shiffendorfs förskola

Vi är en naturnära förskola med en utemiljö som är inramad med träd och lummig grönska, som inspirerar till lek och lärande. Vår förskola ska vara en plats där alla känner sig välkomna. Där man är delaktig, känner tillit till varandra och sig själv, samt upplever trygghet, glädje och framtidstro.

Välkommen till oss!

Syntolkning av film

Filmen visar inledningsvis Shiffendorfs förskola från en flygvy, samt dess fina natursköna skolgård med grönområden, lekplatser och grillutrymmen med mera.

 

2022-07-29 [Omsorg & stöd]

Förälder i Skurup

Välkommen till sidorna för dig som är förälder i Skurup! Här får du veta mer om vad Skurups kommun kan erbjuda dig.

 

2022-07-28 [Arbete & näringsliv]

Aktuellt för näringslivet

Välkommen till näringslivssidorna. Här hittar du aktuell information om näringslivet i kommunen. Vi är stolta och glada över vårt blomstrande näringsliv i Skurups kommun. På dessa sidor kan du följa med på vad som hänt, vad som händer just nu och vad som är på gång i kommunen. 

Skurups kommun anordnar själv och tillsammans med andra organisationer ett antal aktiviteter och träffar.

 

2022-07-28 [Uppleva & göra]

Abbekås hamn

Välkommen till Abbekås hamn som är en hamn med gamla anor, belägen i Skurups kommun, mitt emellan Ystad och Trelleborg längs vackra sydkusten.

Fiskebyns historia börjar redan vid medeltiden men den stora utvecklingen noteras först under 1800-talets senare del. Hamnen består av två hamnbassänger. Den inre hamnbassängen används av yrkesfiskarna medan den yttre används för fritidsbåtar och gästbåtar.

Har presenterar vi lite matnyttig information om du besöker med båt, bil eller cyklandes längs Sydkustleden.

 

Bild på flytande papperskorg i abbekås hamn

 

Abbekås hamn är en miljömedveten hamn

Aktivt miljöarbete i Abbekås hamn. 2019 installerades en flytande papperskorg i Abbekås hamn, en så kallad "Seabin". Den samlar både plast som flyter runt i vattnet, men klarar även av olja och bränslespill. Under säsong 2022 finns Seabin inte installerad på plats.

 

En ung och äldre person drar en båt hjul, ett barn sitter i båten, i bakgrunden hamn, bil och ett vitt hus.

Barn och en vuxen med flytväst, båtar, brygga och solsken.

 

Båtklubb och Seglarskola

Abbekås hamn erbjuder aktiviteter och sevärdheter för såväl båtentusiaster som turister. 
Läs mer på länkarna 

Sidansvarig: Matilda Ramsten
Sidan uppdaterad 2022-02-02