Aktuellt - arkiv

Söktext
2021-12-03 [Uppleva & göra]

Bibliotek

Välkommen till biblioteken i Skurups kommun. På denna sidan hittar du information om kommunens bibliotek, kontaktinformation, öppettider samt aktuellt. För att söka efter, låna om eller reservera böcker har biblioteket en extern hemsida som du hittar under rubriken Länkar. 

Skurups kommun har fyra bibliotek, folkbiblioteket i Skurups tätort samt biblioteken i Abbekås, Rydsgård och Skivarp. Kontaktuppgifter och öppettider till respektive bibliotek hittar du under respektive rubrik.

 

2021-12-02 [Bygga, bo & miljö]

I händelse av snöoväder

Nu är vintern här och nedan finns information om aktuella störningar vid hämtning och vad du ska tänka på:
 

I händelse av att vägen är svårframkomlig, har dålig sikt eller det finns risk för att sopbilen kör fast, så finns risken att hämtning måste utebli.


Är era kärl fulla, får ni i sådant fall använda er av en säck som vi tömmer vid nästa tömningstillfälle. Vi hoppas att detta inte blir aktuellt och för att underlätta hämtningen av ditt avfall, tänk på nedanstående.

2021-12-02 [Uppleva & göra]

Idrott, motion och friluftsliv

Skurups kommun satsar stora summor på att bygga och underhålla ett stort antal idrotts- och friluftsanläggningar i vår kommun. Föreningarnas ungdomsarbete prioriteras utan att man för den skull glömmer bort folkhälsoarbetet i övrigt.

2021-12-02 [Uppleva & göra]

Skurupskartan

Undrar du var närmaste lekplatsen finns, motionsanläggningar eller parkeringsplatser? Välkommen till Skurupskartan som är en ny tjänst som visar olika platser i Skurups kommun som är intressanta för allmänheten. Kartan visar även skolor, badplatser, cykelpumpar, utegym och mycket mer. Du kan se nya och äldre flygbilder från 60-och 70-talet.

Kanske tycker du att något saknas eller har frågor om kartan? Kontakta oss i så fall via e-post: kart-och-gis@skurup.se.

 

2021-12-01 [Omsorg & stöd]

Välkommen till Återhämtningscafé

Ett café för dig som lever med eller nära psykisk ohälsa. Träffarna är på café Kryddan, Byavången, Byavägen 27 i Tomelilla.
Cafét är ett samarbetsprojekt mellan kommunerna i sydöstra Skåne.

 

2021-12-01 [Bygga, bo & miljö]

Vatten och avlopp

På denna sida hittar du samlad information om vatten och avlopp. Här finns även aktuell driftsinformation.

2021-12-01 [Uppleva & göra]

Lovaktiviteter

Lovprogram för barn och unga i Skurups kommun

Här kan du inför och under skolloven se kultur och fritids gemensamma lovprogram. Program och aktiviteter presenteras här veckorna innan lovet. 

Har du frågor / eller om du vill vara med i det kommungemensamma lovprogrammet hör då av dig till kulturfritid@skurup.se

 

 

2021-11-30 [Uppleva & göra]

Idrottsanläggningar och hallar

Här hittar du information om kommunens idrottsanläggningar och idrottshallar. Vill du se aktuella bokningar eller göra en bokningsförfråga på en idrottshall så går du in på länken boka idrottshall eller anläggning.

 

2021-11-30 [Bygga, bo & miljö]

Översiktsplan

Alla kommuner ska ha en aktuell översiktsplan. En översiktsplan omfattar hela kommunen och ska redovisa kommunens vilja för hur mark- och vattenområden ska användas och hur den fysiska miljön ska utvecklas och bevaras. Den nu gällande översiktsplanen för Skurups kommun antogs av kommunfullmäktige oktober 2009. 

Sidansvarig: Gun Andersson
Sidan uppdaterad 2016-05-19