Närbild på råvaror, pepperkorn, palsternacka, svamp, halv apelsin, knippe morötter och kvist tomater

Mat

Välkommen att läsa om maten inom vård och omsorg, här erbjuder vi mat för alla. Vår målsättning är att varje matgäst ska uppleva måltidsglädje!

Lunch på serveringsställen

På Restaurang Rutger kan man som pensionär eller kommunanställd köpa dagens lunch och dessert mellan klockan 12.00-13.00. Det går även bra att ta maten med sig hem. För meny, se längre ner på sidan.

Mat via hemtjänsten

Bor du i eget boende kan du få mat distribuerad via hemtjänsten. Här har du stora möjligheter att själv anpassa måltiden. Till exempel finns det varje vardag två olika lunch alternativ, du kan välja till dessert, råkost sallad eller om du behöver en annan konsistens på maten.

Under rubriken; Läs mer om maten, finns det mer information om matdistribution via hemtjänsten.

Kvaliteten vi ger dig

För att maten ska bli så god och aptitlig som möjligt är våra kök kvalitetssäkrade, vilket bland annat innebär att vi granskar och kontrollerar matsedlar, livsmedelsproduktion och varmhållningstider med mera. Allt för att maten ska bli så god och aptitlig som möjligt. Vår verksamhet ska genomsyras av hög kvalitet och servicetänkande.

Genom regelbundet anordna kostrådsmöten, där representanter från kommunens särskilda boenden, hemtjänsten, ansvariga i köken och verksamhetschefer deltar,  utvecklar vi vårt arbete för att ge vårdtagarens inflytande och delaktighet i måltiderna. Genom kostrådsmötena kan vi även stärka kunskapen om kostens betydelse för vår hälsa och välbefinnande.

Mat

Meny

Vecka 38 2022

Måndag: Pytt i panna med ägg och rödbetor.
Alternativt: Ost- och skinkpaj med grönsallad.
Kräm.

Tisdag: Bratwurst med stekt potatis och senapskräm.
Alternativt: Laxsås med linguini ( bred spagetti).
Mangosoppa med skorpa.

Onsdag: Kycklingklubba med kokt potatis, gräddsås, stekta äppleklyftor med rödlök.
Alternativt: Krämig paprikasoppa med strimlad skinka, bröd.
Fruktcocktail med kaffegrädde.

Torsdag:  Fläskkorv med persiljesås, kokta morötter och potatis.
 Alternativt: Ost- och broccolisoppa med bröd
Äppelsmulpaj med visptopp.

Fredag: Köttfärslimpa med potatis, sås och grönsaker.
Alternativt: Senapssill med kokt ägg, potatis, gräddfil, tomat och gurka.
Husets kräm.

Lördag: Kökets fisk Bordelaise med kokt potatis och sås, tricolorgrönsaker.
Ris i frutti med äppelkompott.

Söndag: Stekt kycklingfilé med potatisbakelse, rödvinssky och brytbönor.
Glassbåt.

 

Röda och gröna  äpplen i närbild på  en träbricka, ljus bakgrund.
Sidansvarig: Anna-Lena Svensson
Sidan uppdaterad 2022-09-19