Måltider

Beställning av lunchpaket för gymnasieelever

Avser beställning för vecka 4 (25/1-29/1)

Från måndagen 11 januari erbjuder Skurups kommun gymnasieelever som är folkbokförda i kommunen att beställa och hämta kostnadsfri skollunch. Detta gäller de elever som har distansundervisning. Dryck, sallad och bestick ingår inte. Varma grönsaker medföljer.

 • Beställningen görs veckovis senast kl 11 torsdag veckan innan, inför vecka 4 är det den 21/1.

Lunchpaketet kan avhämtas på Slimmingeby skola, Mölleskolan, Hallenborgsskolan, Alléskolan, Prästamosseskolan eller Ankarets förskola. Lunchen hämtas vid kökets varumottagning, du har inte tillträde till skolbyggnaden. Lunchen får inte ätas på skolans område.

Från och med vecka 4 erbjuds elever även hämta kallt lunchpaket, se mer information i beställningsformuläret. Kallt lunchpaket hämtas vid Nils Holgerssongymnasiet. 

Beställning och mer information finns  i beställningsformuläret (extern länk).

Vanliga frågor och svar

Kan man hämta ut lunchpaket trots att man inte fått något bekräftelsemail efter slutförd beställning?
- Det skickas inte ut något bekräftelsemail vid anmälan av lunchpaket men i slutet av er beställning så ser ni att det står ”ditt svar är registrerat”, som då är er bekräftelse på att vi mottagit er anmälan.

Går det att hämta lunchpaket på Ankarets förskola för de elever som bor i Abbekås?
-Det går bra att hämta lunchpaket på Ankarets förskola för både högstadie- och gymnasieelever. I gymnasiets beställningsformulär har vi inte satt Ankarets förskola som alternativ än, men det kommer. Tills det är gjort så går det bra att anmäla lunchpaket på Mölleskolan och skriva under ”övrig specialkost” att ni önskar hämta ut lunchpaketet på Ankarets förskola istället, så ordnar vi med det.

Kan elever som är bosatta i Skurups kommun men går i skolan i annan kommun beställa och hämta ut lunchpaket?
-
 Ja, alla högstadieelever och gymnasieelever som har distansundervisning och är boendes i Skurups kommun kan beställa lunchpaket.

Om jag får förhinder och inte kan hämta min beställda lunch, vad gör jag då?
- Kontaktar köket på det telefonnummer som är angivet på hemsidan för respektive skola. Vi arbetar aktivt med att minska på matsvinn så det skulle vara en stor hjälp i det arbetet.

Övriga frågor och funderingar, vänligen kontakta oss på maltid@skurup.se

 

Välkommen till restaurang Hjärtat!

Nils Holgerssongymnasiets egen restaurang, skolkök. Här lagar vi mat till våra elever och internatelever. Alla som hyr vår aula har möjlighet att beställa både lunch och fika.

Frukostbuffé

Med en bra start på dagen börjar vi med en frukostbuffé för våra internatelever. Här finns allt från gröt till bullar. 

Lunch

Lunch serverar vi som buffé. Buffen består alltid av två alternativa huvudrätter, minst en av dessa är vegetarisk. Till måltiderna serverar vi en salladsbuffé med varierande grönsaker, rotfrukter och sallader pasta eller potatis. Till lunchen igår även knäckebröd, mjölk och vatten.

Måltiden är god, näringsrik, integrerad, trivsam och hållbar. Vi lagar våra måltider med bra råvaror och av kockar som har hög ambition att tillaga måltiderna från grunden. Maten ska dofta, smaka och se aptitlig ut.

Fika

Varje dag går att lyfta med en fikapaus hos oss. Caféet i restaurangen har öppet nästan hela dagen. Bara stängt mellan 12.30 och 13.45 Vi har alltid olika sorters småbröd som elever, personal kan köpa tillsammans med sitt kaffe. Vi har även försäljning av andra godsaker som drickbar yoghurt, godis och smoothies.

Kvällsmat

Kvällsmaten serverar med en huvudrätter. Till kvällsmaten finns en mindre salladsbuffé med varierande grönsaker, rotfrukter och sallader. Till kvällsmaten igår även knäckebröd, mjölk och vatten.

 

 

 

Måltidsservice, Skurups kommun på Facebook

Rutiner för matsalen under corona

 • Alla bord och stolar har markerats så att alla sitter med säkerhetsavstånd. Bord och stolar finns även placerade utanför Cylindern som vecka 35 kommer stå i ett tält, där finns även en egen avfallsstation.
 • Elever på internatet äter frukost 8 30 uppdelade i två grupper (ca 35 per grupp). Skoldagen börjar 9 15. Elever som inte bor på internatet kommer vi inte ha möjlighet att erbjuda frukost till under pandemin.
 • Förmiddagsfika kommer inte att serveras.
 • Schema för lunch där eleverna äter programvis finns som bilaga.
 • Tydlig markering för köbildning finns på golvet.
 • Under lunchen kommer ingången till rektor och till personalrummet, toaletter, intendent och biträdande rektor hållas stängd.
 • Vid lunchen behöver fyra medarbetare finnas tillgängliga för att organisera kö, handtvätt och att säkerställa att avstånden hålls vid borden i matsalen.
 • Elever och lärare som har haft praktisk undervisning använder ingången vid källaren där utrymmen för att tvätta av skor och handtvätt finns.
 • Elever och lärare som har haft teoretisk undervisning följer pilar till vasken i entréen där handtvätt utförs innan man går in i matsalen.
 • Innan eleverna tar en tallrik så ska handsprit som står intill användas.

Skolans meny - länk till app

Länk till Din skolmat där information finns om hur du laddar ner appen.
Sidansvarig: Therese Nilsson
Sidan uppdaterad 2021-01-18