Kontaktperson.

Behöver du stöttning med att göra saker på din fritid och få ett större socialt nätverk? Behöver du stöd i vardagen så att du kan göra sådant som du skulle vilja göra på din fritid men som du kanske har svårt att få till på egen hand? Då kan du ansöka om kontaktperson.

 

Vad kostar kontaktperson?

Att ha en kontaktperson kostar inget men du betalar själv för dina egna personliga utgifter i samband med aktiviteter.

Vem kan få kontaktperson?

Du som har en funktionsvariation och som har rätt till insatser enligt Lagen om stöd och service (LSS) till vissa personer med funktionsvariationer  kan ansöka om kontaktperson.

Du som beviljas kontaktperson har få eller inga kontakter utanför familjen. Du känner dig kanske ensam och har svårt att knyta och upprätthålla kontakter på egen hand. Insatsen riktar sig till både ungdomar och vuxna.

Hur ansöker jag?           

Du själv, din vårdnadshavare eller God man ansöker om kontaktperson. Ansökan skall göras hos LSS-handläggaren.

Hur funkar det när jag har fått mitt beslut?

När du har fått ditt beslut blir du kontaktad av uppdragssamordnaren som bokar in ett möte för att lära känna dig och ta reda på vilka intressen du har. 

Det är viktigt att insatsen av kontaktperson anpassas efter dina behov och önskemål och vad du ska göra, det bestämmer du själv. 

När uppdragssamordnaren har hittat en kontaktperson som vi tror passar för dig och dina intressen får ni träffas innan ni bestämmer er så att ni har bra förutsättningar för det fortsatta samarbetet. 

Sidansvarig: Linda Sandmark
Sidan uppdaterad 2022-11-03