Lediga jobb

Varje dag, varje vecka året runt håller våra drygt 1200 medarbetare hjulen snurrande. Våra barn får omsorg och utbildning, våra äldre blir omhändertagna och kommunen hålls ren och fungerande. Allt detta tack vare personal i toppklass.

Klicka här för att se kommunens lediga jobb

 

Sommarvik blev vägen in i vårdyrket

Nicole Persson har hittat sin bana. Efter ett år i hemtjänsten kommer hon att gå vuxenutbildningens vård- och omsorgsutbildning och bli undersköterska. Hjärtat finns hos kunderna, de som behöver hennes hjälp varje dag.

- Jag kom hem från au pair-jobb på Irland och behövde ett arbete. En kompis tipsade mig om att söka vikariat i hemtjänsten. Jag blev positivt överraskad när jobbet visade sig inte vara som jag hade förväntat mig. Nu vill jag fortsätta med att utbilda mig till undersköterska.

Vi rekryterar sommarvikarier till äldreomsorgen. Följ länken till annonsen.

Arbetet kändes överraskande positivt

Nicole kunde ingenting om omvårdnad när hon började i hemtjänsten men utbildades av personalen. Hon vill vara tydlig med att bilden av hur det är att arbeta i hemtjänsten är missvisande.
- Man hör så mycket om hur det är och det fokuseras på fel saker i de berättelserna. Det vi gör för kunderna är inte enbart att hjälpa till med hygien. När du kommer hem regelbundet till en person så bygger ni upp en relation där du blir bättre och bättre på att förstå hur kunden fungerar och hur du bäst kan vara till hjälp. För att bygga upp den relationen och att kunden ska känna sig trygg krävs det att man är en person som verkligen ser och förstår behoven. Det är väldigt givande.

Fick introduktionsutbildning på plats

När Nicole började i hemtjänsten gick hon bredvid i några dagar och lärde sig grunderna, som t ex förflyttningar med hjälpmedel. Efter några dagar åkte hon ut ensam till kunden och fick mer och mer ansvar. Idag är Nicole kontaktperson för en kund, vilket innebär att det är Nicole som känner till kundens behov, önskemål och vanor och förmedlar detta till övriga medarbetare kring kunden.
- Vi skriver detaljerade genomförandeplaner där allt står som rör kunden, för att kunden ska få den hjälp som passar just den individen.


Att möta och hjälpa en annan människa

Just den mänskliga kontakten, kommunikationen med kunden, är det som gör att Nicole stannar kvar och vidareutbildar sig i yrket. I första hand kommer hon att utbilda sig till undersköterska och kan tänka sig att gå vidare till sjuksköterska så småningom.
- Jag hade inte förväntat mig att arbetet skulle ge så mycket! Man arbetar varje dag för kundens bästa, men hur mycket man än ger så får man tillbaka många gånger om. Vinsten är större än insatsen. Det är det som driver mig.

Omväxlande arbete

- När man arbetar med människor är ingen dag den andra lik. Arbetet är mycket omväxlande och trivs man med att möte människor, lära känna individer och tolka de små signalerna för att göra vardagen bättre för någon är detta världens bästa jobb!

Kollegorna är som en familj

- Vi stöttar varandra. Visst finns det tunga stunder, som när någon man har varit hos länge plötsligt inte finns mer. Då är det skönt att få stöd av varandra. Kollegorna betyder allt. Man blir som en familj. 

 

 

Möt våra medarbetare 

I två filmer får du möta medarbetarna i Skurups kommun som med själ och hjärta berättar om utveckling, arbetsglädje och kamratskap. Stolta medarbetare som arbetar för att Skurups kommun ska utvecklas till en attraktiv kommun som kännetecknas av ärlighet, öppenhet, professionalism och ett gott bemötande.

Tillsammans gör vi skillnad, tillsammans skapar vi Sveriges bästa arbetsplats! Välkommen att söka våra lediga tjänster!
 

Syntolkning av film

Filmen visar medarbetarna i sin vardagliga arbetsmiljö, samt olika scener från verksamheterna inomhus samt utomhus vid en återvinningsstation, byggarbetsplats, bil som kör ut från en grind, personal som bevattnar växter samt lekplats med mera.

 

 

 

Syntolkning av filmen om "Lärare på Rydsgårdsskolan"

I filmen möter du en lärare från Rydsgårdsskolan som berättar hur det är att arbeta på skolan. I videon visas fina landskapsbilder, klassrum, korridorer och andra utrymmen som en modern skola innehåller.

 

Sök våra lediga tjänster

Hos oss får du ut mer av ditt arbetsliv, så välkommen att söka lediga tjänster hos Skurups kommun. Tillsammans gör vi skillnad!

Ansökan till jobb inom Skurups kommun görs via Visma Recruit, en webbaserad tjänst. Första gången du söker ett jobb via Visma Recruit, får du registrera dig och skriva in ditt CV, men nästa gång finns allt redan där.

Välkommen att söka till våra lediga tjänster!

Personalförmåner, ett urval:

  • Friskvårdsbidrag
    Som anställd i Skurups kommun erbjuds du ett friskvårdsbidrag på 1500 kronor per år till planerade och organiserade friskvårdsaktiviteter
  • Flextid
    Generöst flextidsavtal för framförallt administrativa anställningar
  • Semesterväxling
    Skurups kommun erbjuder sina tillsvidareanställda medarbetare inom vissa avtalsområde möjligheten att byta semesterdagstillägget mot ledig tid om och när verksamheten medger det
Sidansvarig: Dao Davidsson
Sidan uppdaterad 2023-05-02