Kulturpris, kulturstipendium och arkitekturpris

Varje år delas ett kulturpris och ett kulturstipendium ut på vardera 10 000 kronor den 6 juni under kommunens nationaldagsfirande. Syftet är att uppmärksamma insatser som bidrar till att utveckla kulturlivet i Skurups kommun.
Skurups kommun har också ett arkitekturpris. Detta pris delas ut till personer, grupp eller organisationer för att uppmuntra god arkitektur i kommunen.

Ansökan till priserna/stipendiet ska vara inlämnad senast den 25 april.

Nathalie V Zimmerman tilldelas kommunens kulturpris 2022

Kulturpriset - Nathalie Zimmerman, 10 000:-,

Kommunutvecklingsberednigen har tilldelat Nathalie Zimmerman Skurups kommuns kulturpris 2022. Nathalie skapar fantastiska illustrationer som pryder både hem i form av planscher men även t-shirts.

Nathalie kommer vi se mycket av nu då hon har många fantastiska projekt på gång. Bland annat har hon gjort en illustration till en kortfilm om rörelseglädje, ett omslag för djurens rätt och har en utställning på gång. Nathalie har även löpande samarbete med kommunens kulturskola för att boosta kreativiteten till barn och ungdomar.

En glad person står på en gräsmatta med ett diplom i handen, i bakgrunden tegelbyggnad, bilar och en scen.

Ansökningsblanketter

Miriam Pettersson tilldelas kommunens kulturstipendium 2021

Kommunutvecklingsberedningen har beslutat att tilldela kulturstipendiet till Miriam Petersson.

”Stipendiet ska uppmuntra till Miriams fortsatta kulturella utveckling där Miriam planerar att släppa sitt debut-album under 2022.”

Person håller gitarr. Kulturstipendium Miriam Pettersson

Gunnel Ringholm och Måns Wieslander tilldelas kommunens kulturpris 2021

Kommunutvecklingsberedningen har beslutat att tilldela kommunens kulturpris till Måns Wieslander & Gunnel Ringholm

”Måns tilldelas priset för sin produktivitet, såväl som soloartist som i samarbete med flera skånska artister. Utöver sin solobana ingår Måns i flera lokala band i kommunen som sprider olika kulturella upplevelser i kommunen. Experimenterande med ljud och allmän diskussion om vad ljud är och kan vara verkar vara grunden i Måns nyskapande och genreöverskridande produktion. Utöver sitt eget skapande har han en uppmuntrande effekt på människor i sin omgivning att våga utöva musik, oavsett tidigare erfarenhet. ”

Kulturpristagare 2021 Måns Wieslander

”Gunnel tilldelas priset för sin bok ”Styggare kan ingen vara” som utkom under hösten 2020. Boken handlar om fem starka kvinnor om hur de levde och överlevde från sent 1800-tal genom 1900-talet. Gunnel har genom sin bok med bravur tagit läsaren till höjder av spänning och även till djup av fattigdom. Gunnel skriver med kärlek om sitt Skåne, hon beskriver landsbygden och människorna så ingående, att intresset till Skåne och dess sevärdheter bara växer.”

Kulturpristagare 2021 Gunnel Ringholm

För 2022 gäller att:

Förslag till kulturpristagare och arkitekturpristagare samt ansökan om kulturstipendium ska ha inkommit till Kultur och Fritid, senast den 25 april, blanketter finner du under rubriken Länkar.

Skicka ansökan till:
Skurups kommun
Kultur och Fritid
274 80 Skurup

eller mail till:
Kulturfritid@skurup.se

eller lämnas in till:
Kommunhusets reception
Stora Torggatan 4, Skurup

För mer information är du välkommen att kontakta oss.

Sidansvarig: Martin Kalén
Sidan uppdaterad 2022-09-09