Allsång, scen, publik, vegetation och molnig himmel.

Kultur

Kulturen i Skurup ska ge upplevelser som berikar och stimulerar. Här hittar du ett brett spektrum av olika kulturaktiviteter som sker i kommunen. Föreningar, studieförbund och kommunen erbjuder en mängd upplevelser både inom musik, dans, nycirkus, konst, föreläsningar, film och teater.
Två artister hälsar från scen med gitarr och mikrofon.
Pontus Stenkvist (t.v) och Per Ola Sandberg.

Allsång i Stadsparken - 2023

Allsång 2023 genomfördes 5 juli och 2 augusti i Skurup. Med ett program för både stora och små var evenemangen välbesökta. Per-Ola Sandberg och Pontus Stenkvist höll i taktpinnen och publiken sjöng med under sommarkvällarna - allt i en gemytlig och familjär stämning.

 

Tre artister framför en scen i anpassad utstyrsel för barnteater.
Ugglan Gugglans modiga visor stod för augustikvällens inledning.

 

Under onsdagskvällen den 2/8 började musiktrion Ugglan Gugglans modiga visor först och höll show för barnen, och vi passade på att växla ett par ord med Per-Ola och Pontus innan de skulle gå upp på scenen.

- Det är nog 15 året vi är i Skurup och håller i Allsången, och det är otroligt roligt att få möta publiken här, säger Per-Ola Sandberg.

 

Ett par från publiken kom plötsligt fram och hälsade på Per-Ola och Pontus och önskade lycka till med kvällens evenemang. Ett evenemang som även innehöll sång och musik av Miriam Pettersson.

 

Tack för i år

Vi tackar den härliga publiken som tillsammans med alla medverkande artister, tekniker och personal som bidrog till en fantastisk Allsång 2023, ett evenemang i kulturens tecken - väl mött i framtiden!

 

 

En artist med gitarr, grönska i bakgrunden.
Miriam Pettersson vann Skurups kommuns kulturstipendium år 2021.

Målningar donerade till Skurups kommun

Den i Abbekås och tidigare verksamma konstnären Oskar-Albin Nilssons målningar har donerats till Skurups kommun. Personen som skänker tavlorna och som tidigare ärvts - vill vara anonym. 

- Ett kulturarv, säger Anto Tomic, kultur- och fritidschef. 

Anto Tomic berättar vidare att det nu är det upp till oss att förvalta detta på bästa sätt,  och är glad över att dessa fina verk som kommunen fått.

Tavlorna hämtades i Abbekås den 7 juli 2022 av Anto Tomic och Niklas Lindskog (lokalsamordnare). De kommer att pryda väggarna runt om i Skurup kommuns byggnader. Ta en titt på filmen när konstverken hämtades. 

 

 

Två personer med en hamn i bakgrunden och vars en tavla i famnen.
Niklas Lindskog (lokalsamordnare) och Anto Tomic (kultur- och fritidschef) i Abbekås hamn efter att ha hämtat tavlor som donerats till Skurups kommun.
Sidansvarig: Martin Kalén
Sidan uppdaterad 2023-08-03