Kommunikationer

Skurups kommun har ett ypperligt geografiskt läge på den skånska sydkusten med goda kommunikationer i alla väderstreck.

 

Tågstopp Malmö-Lund 19-28 september

Byggandet av fyrspåret fortsätter. Trafikverket ska genomföra olika inkopplingar och arbeten som innebär att det inte är möjligt att resa med tåg mellan Malmö och Lund. Inga tåg kan trafikera sträckan under byggtiden. Bussar ersätter tågen och vissa sträckor på andra ställen i Skåne påverkas också.

Öresundstågen mellan Malmö och Lund ersätts med direktbussar Malmö-Lund utan stopp. De går i skytteltrafik från Utställningsgatan på Malmö C och utanför huvudentrén på Lund C.

Pågatågen på sträckan Malmö-Lund ersätts med bussar som går via mellanstationerna, dvs Burlöv, Åkarp och Hjärup. 

Tänk på att det tar längre tid att resa med buss än med tåg. Sök din resa hos Skånetrafiken.

Tåg

Pågatågen har trafik från Skurup och Rydsgård i riktning mot Malmö-Lund, samt mot Ystad och Simrishamn. Byte till tåg mot Köpenhamn, övriga Skåne, Blekinge, Halland samt långdistanståg görs i Malmö. Större delen av dagen har pågatågen två avgångar per timme i vardera riktningen. För trafik till Simrishamn gäller en avgång i timmen. Läs mer om tidtabeller på Skånetrafikens hemsida
 

Buss

Skurups tätort har goda bussförbindelser med övriga delar av kommunen och möjliggör byte till tåg vid Skurups station. Trafiken bedrivs till större delen som ordinarie trafik, vissa avgångar körs dock som anropsstyrd trafik och måste förbeställas minst två timmar i förväg. Se Skånetrafikens tidtabeller Öppnas i nytt fönster för samtliga avgångar.

Linje 190 förbinder Abbekås och Mossbystrand med Trelleborg och Ystad och har upp till två avgångar i timmen. I stort sett all trafik är ordinarie trafik.

Linje 302 är en anropsstyrd linje mellan Rydsgård och Skivarp, allt resande måste förbeställas minst två timmar i förväg.

Linje 305 förbinder Skurup med Skivarp och Abbekås och har en avgång i timmen. På kvällar är trafiken anropsstyrd och måste förbeställas minst två timmar i förväg.

Linje 306 är en ringlinje Skurup- Slimminge- Svaneholm -Skurup. Trafiken är anropsstyrd och måste förbeställas minst två timmar i förväg.

Linje 307 går Skurup-Skårby-Ystad och är delvis ordinarie och delvis anropsstyrd, d.v.s. måste förbeställas minst två timmar i förväg.

Linje 309 förbinder Skurup med Stenberget och enstaka avgångar går till/från Veberöd. All trafik är anropsstyrd och måste förbeställas minst två timmar i förväg.

Taxi

Skurups Taxi: 0411-456 00

Färdtjänst

Beställs via Skånetrafikens serviceresor: 0771-77 44 11 eller vi appen.

 

Söktext  
Sortera på  

Sökresultat

Inga träffar!
Sidansvarig: Corfitz Nelsson
Sidan uppdaterad 2022-09-19