Färgglada grönsaker ligger på ett bord, gul paprika, röda tomater, svarta oliver, soltorkade tomater i en glasburk, röd lök, en vit ost på en vit tallrik

Skolrestaurang

Välkommen att läsa om skolans måltider på skolrestaurangen på Rydsgårdsskolan. 

Starta dagen med en god frukost!

Välkommen att börja dagen med en god frukost. Mellan 7.30-8.00 står frukostbuffén uppdukad till en kostnad av 10 kr. På förmiddagsrasten finns det möjlighet att köpa en frukt för 5 kr i restaurangen.

 

Skollunch

Lunchen serveras kl. 10.50-12.30 och består av två rätter varav en är lakto-ovo vegetarisk. Till detta serveras det tillbehör, ett stort säsongsanpassat salladsbord, mjölk, vatten samt hårt bröd med smör. Under vintermånaderna serverar vi även veckans soppa. När kockarna får feeling bjuds det även på en eller annan överraskning!

 

Mellanmål

Mellanmålet för alla fritidshemsbarn serveras mellan kl. 14.15-15.15 och består i huvudsak av smörgås med pålägg, mjölk/filprodukt med flingor, frukt/grönsak. Minst en dag i veckan äter vi mellanmålet utomhus!
 
 

Skolmjölksstöd

Varje år får vi stöd i form av skolmjölksstödet från Jordbruksverket. Detta innebär att skolmjölken delvis finansieras av Europeiska garantifonden för jordbruket.

 

VÅRT MÅL - ETT BRA MÅL!

EU logotyp med text under
Bildtext: Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.
Sidansvarig: Maria Pettersson
Sidan uppdaterad 2023-08-22