Aktuellt

Vi är stolta över det fina föreningsliv som finns runt om i vår vackra kommun - platsen för det goda livet!

 

Inbjudan till utbildning - Mitt första ledaruppdrag

Många barn och ungdomar får sitt första ledaruppdrag i tidig ålder. Denna utbildning är
förberedande och ger unga ledare i åldern 12-15 år stöd i sin ledarroll. 
 
Målgrupp: Unga ledare i åldern 12-15 år.
Datum och tid: Lördag 13 maj kl 09.00-15.00, 
Plats: Skurups Sparbank Arena
 
 

Inbjudan till utbildning - Föreningskunskap

  • Vad innebär det att vara medlem i en förening?
  • Har alla rätt att vara med?
  • Kan man utesluta någon?
  • Vem bestämmer i föreningen?
  • Vad innebär ansvarsfrihet?
  • När behöver stadgarna revideras?

Välkommen till några timmar fyllda av nyttig information om föreningslivet där frågorna ovan och många andra blir besvarade. 

När: Tisdagen 25 april kl 18:00-21:00
Plats: Biorama

Inbjudan till utbildningen finner ni här.

Utbildningen genomförs i samverkan med RF-SISU Skåne, dvs idrottsrörelsen, men innehållet rör lika mycket ideella föreningar utanför idrottsrörelsen.

Inbjudan till föreningsträff - 26 januari

Välkomna till Kultur- och fritids föreningsträff. Torsdagen 26 januari klockan 18:00 – 20.00 Biorama – Kommunhuset. Anmäl er till kulturfritid@skurup.se senast 20 januari. Max två av föreningsstyrelsen utsedda representanter per förening välkomnas.

Vi på kultur och fritid ser fram emot ett möte med er för gemensam nyttig information.

Kvällen kommer bland annat att innehålla information om vad som är på gång i kommunen och samtal kring vad vi tillsammans kan göra för att fortsätta utveckla trygga barn- och ungdomsaktiviteter i Skurups kommun. Föreningsträffen vänder sig till alla föreningar i kommunen, men framförallt till föreningar med ungdomsverksamhet och de som vill starta ungdomsverksamhet.

Varmt välkomna!

 

Öppen Arena - Vill er förening medverka under 2023?

Nu har ni chansen att visa upp eran förening för ungdomar i Skurup. Öppen Arena hösten 2022 var en succé och vi hade över 100-tal ungdomar per tillfälle. Många föreningar ställde upp med prova på verksamhet och gjorde en fantastisk insats med våra ungdomar. Genom detta fick fler ungdomar en meningsfull fritid.

Nu är det dags igen med start 20/1 och sedan varannan fredag kväll fram till 17/3 mellan kl. 16-22. Vi hoppas att ni som förening vill ställa upp på någon av tillfällena under våren 2023. Det är upp till er hur ni vill lägga upp det. Vid tidigare omgångar har föreningar visat upp sig vid ett eller flera tillfällen och då haft prova på aktiviteter under några av våra timmar på arenan. För mer information om Öppen arena se länk nedan.

https://skurup.se/oppen-arena

Vill du som förening vara med så ber vi er att kontakta oss här så berättar vi mer och samverkar: betina.martinssonthomsen@skurup.se / 0738-560059 eller Tobias på 0738001437 / tobias.embretsen@skurup.se

Vi ser fram emot att ni hör av er till oss på fritidsgården för att anmäla ert intresse för att knyta värdefulla band med ungdomarna på Öppen Arena som i sin tur kan gynna er och er förening med fler medlemmar.

 

Sidansvarig: Martin Kalén
Sidan uppdaterad 2023-03-22