Aktuellt

Föreningslivet

Inbjudan - Träff med föreningsanställda

Den 28 oktober kl 09:00 bjuder Skurups kommun in till en träff med föreningsanställda i kommunen. Ta möjligheten att träffa andra föreningsanställda i kommunen och ta del av information från kommunen och från RF-SISU Skåne.  Peter Rosenqvist från RF-SISU Skåne kommer även närvara på träffen. 

Plats: Kommunhuset, Stora Torggatan 4 

Datum: 28 oktober kl 09:00-12:00

Anmäl er senast den 24 oktober till kulturfritid@skurup.se  

Inbjudan - Hur vill du att Skurup ska utvecklas i framtiden?

Skurups kommun bjuder in representanter för föreningsliv, näringsliv och råd till en medskapande workshop för att samla in tankar och idéer kring hur Skurup ska vara i framtiden. Vad tycker du är viktigt för att Skurups kommun ska vara en attraktiv plats och vad ska Skurup kännetecknas med år 2045?
Tid: Onsdagen den 13 oktober kl. 18.00-20.00
Plats: Nils Holgerssongymnasiets aula
Anmälan: Via mejl kontakt@skurup.se eller telefon 0411-53 60 00, senast 8/10.
 

Extra föreningssatsningar med anledning av Covid-19

Med anledning av att pandemin fortsatt drabba samhället i stort och således även föreningslivet har kommunen beslutat att nya satsningar behöver göras under 2021. Detta görs för att säkerställa att föreningslivet i Skurups kommun kan fortsätta att erbjuda ett aktivt och blomstrande föreningsliv för kommunens invånare, speciellt för barn och unga.

Följande extra satsningar på föreningslivet kommer att göras under 2021:

  • Införa ett provisoriskt stöd till föreningslivet med anledning utav Covid-19 under 2021. "Extra föreningsstöd med anledning av Covid-19" - Sista ansökningsdatum 15 september.
  • För föreningar som beviljas lokalt aktivitetsstöd för våren och/eller höstens aktiviteter 2021 kommer stödet vid behov baseras på deltagartillfälle för våren respektive hösten 2019.
  • Att tillfälligt vid ansökningsförfarandet 30 april 2021 i de befintliga stöden ”Utvecklingsstöd” och ”Utvecklingsstöd-kultur”, anta följande tillägg i regelverkens prioriteringsområde: Projekt som fokuserar på att behålla barn och unga i föreningslivet och/eller nyrekrytering av barn och unga. Exempelvis kan föreningar söka stöd för att skapa sommarlovsaktiviteter som fokuserar på att behålla barn och unga i föreningslivet eller nyrekrytering för denna målgrupp. Sök stödet digitalt senast den 30 april
Sidansvarig: Martin Kalén
Sidan uppdaterad 2021-09-28