Förälder med barn sittandes i famnen, fönster och grå vägg i bakgrunden.

Förälder i Skurup

Välkommen till sidorna för dig som är förälder i Skurup! Här får du veta mer om vad Skurups kommun kan erbjuda dig.

 

Föräldraskapsstöd

Föräldraskapet är en av livets största utmaningar. Alla föräldrar står ibland inför situationer där det uppstår behov av att fundera tillsammans med andra föräldrar eller bolla frågor med någon professionell. Föräldrar som är trygga i sitt föräldraskap kan också ge sina barn den trygghet de behöver för att utvecklas och må bra. Stöd i föräldraskapet kan handla om allt ifrån att lyssna på en podcast om föräldraskapsfrågor till att delta i en föräldrautbildning där en grupp föräldrar träffas och lär sig nytt tillsammans.

I samhället finns stöd till föräldrar på olika ställen. Barnhälsovården ger ofta stöd till de små barnens föräldrar och när barnen blir äldre finns föräldraskapsstöd att få både inom elevhälsovården, hälso- och sjukvård samt hos socialförvaltningen. Det är viktigt att veta att du som förälder aldrig behöver vara helt ensam i dina funderingar. Vi som jobbar med föräldraskapsstöd välkomnar dig att ta kontakt för både små och stora bekymmer.

Två händer gör tummen upp, ljus bakgrund.

Stöd för föräldrar i Skurup

Genom våra föräldraaktiviteter får du möjlighet att utveckla din roll som förälder. Du får lära dig nya färdigheter och dela erfarenheter med andra föräldrar. Skurup anordnar kostnadsfria föräldrautbildningar, föräldraträffar och föreläsningar för föräldrar. Detta är till för dig med barn i åldern 0-18 år, som vill utvecklas i relationen till ditt barn och stärkas i din föräldraroll.

 

En film om skärmanvändande

I dagens samhälle är skärmarna ständigt närvarande. De är till mycket nytta i vardagen men har även sina nackdelar. I denna korta informationsfilm får du veta mer om varför skärmarna är så lockande.

För att se textningen: tryck på CC i nederkanten av filmrutan.

Sidansvarig: Jonna Östensson
Sidan uppdaterad 2022-07-29