Feriearbete

Välkommen till Skurup kommuns sida för feriearbete. Nedan finner du information för sommaren 2020. 

Viktig information med anledning av Covid-19

23/4. På grund av rådande situation med covid-19 så har Personalutskottet beslutat att begränsa antalet ferieplatser från 45 till 15 stycken. Detta på grund av att inte belasta ytterligare ute i våra verksamheter. 

Det har även beslutats att det endast kommer att erbjudas feriearbete inom Serviceförvaltningen och arbetet kommer innebära utomhusarbete med renhållning av stränder och park.  

Vem kan söka?

Du som går ut årskurs 8 till sommaren och är bosatt i Skurups kommun kan söka feriearbete inom kommunens verksamheter. Obs: Sista ansökningsdagen har passerat (12 april).

Vi söker motiverade, engagerade och servicemedvetna ungdomar som vill jobba under tre veckor i sommar inom någon av förvaltningarna Skola och utbildning, Individ och omsorg eller Serviceförvaltningen.

Perioderna för sommaren 2020:

  • 15 juni – 3 juli
  • 6 juli – 24 juli
  • 27 juli – 14 augusti 

Sista ansökningsdag för feriearbete är 12 april

Då det oftast är fler sökande än det finns platser lottas platserna ut bland de sökande, detta för att det ska bli så rättvist som möjligt.  Dock görs ett visst urval då det finns några verksamheter som kräver viss kunskap, exempelvis friluftsbadet där simkunskap är ett krav,  eller biblioteket där god kunskap i svenska är ett krav.

I god tid innan perioden startar kommer du som fått en plats få besked och måste då höra av dig och säga om du vill ha platsen. Görs inte det går platsen till nästa på listan.

När du tackat ja till platsen kommer du att bli kallad till ett informationsmöte på kommunhuset första dagen på perioden.

En normal arbetsdag är 8 timmar, inklusive lunch. En yngre person får dock enligt lag inte jobba så länge, och får inte heller jobba med vad som helst. Du förväntas vara på jobbet 7 timmar om dagen måndag till fredag och med handledning utföra vissa arbetsuppgifter. Arbetets start- och sluttid på dagen kan variera beroende på vad du jobbar med.
Lönen är 57 kronor /timme.
 

Vill du läsa mer om hur ungdomar får arbeta?
Klicka här för att läsa mer på Arbetsmiljöverkets hemsida

Skurups kommun behandlar dina personuppgifter enligt GDPR.
Klicka här för att läsa om GDPR

Ansökan

Ansök till tjänsten genom att besvara frågorna i formuläret.
Klicka här för att gå till formuläret

eller använd QR-koden:

QR kod med länk till ansökan om feriearbete 2020

Har du frågor om tjänsten kontakta personalenheten@skurup.se
Varmt välkommen med din ansökan!

Sidansvarig: Dao Davidsson
Sidan uppdaterad 2020-04-23