Bildkollage med bild på kokta oskalade ägg med svarta hjärtan ritade på skalet, blomkål, röd och gul paprika, morotsstavar och svarta oliver i en svart skål, hembakta bullar toppade med havregryn

Mat

Välkommen att läsa om måltiderna på Fasanens förskola. På Fasanens förskola tillagas all mat i vårt eget kök av vår kock Karolina. God och näringsriktig mat är en förutsättning för att barn ska orka leka och lära. Därför följer vi Livsmedelsverkets rekommendationer för Bra måltider i förskolan.

 

Varierad kost

Minst en gång i veckan äter vi fisk till lunch och varannan vecka en vegetarisk rätt. För oss är det viktigt att måltiden skall vara god, näringsriktig, integrerad, trivsam, hållbar och säker.

Goda matvanor

Fasanens förskola lägger mycket fokus på att alla måltider ska ha hög kvalitet, både i smak och näringsriktighet. Så mycket som möjligt lagas därför från grunden i köket.

Vi strävar efter att alla våra livsmedelsinköp ska vara lokala, svenska, ekologiska eller etiskt producerade så länge kvalitet, utbud och pris tillåter.

Skolmjölksstöd

Varje år får vi stöd för mjölken i form av skolmjölksstödet från Jordbruksverket. Detta innebär att skolmjölken delvis finansieras av Europeiska garantifonden för jordbruket.

EU logotyp med text under

Bildtext: Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.

 

 

 

 

 

Sidansvarig: Anna-Lena Svensson
Sidan uppdaterad 2022-12-21