Aktuellt för näringslivet

Välkommen till näringslivssidorna. Här hittar du aktuell information om näringslivet i kommunen. Vi är stolta och glada över vårt blomstrande näringsliv i Skurups kommun. På dessa sidor kan du följa med på vad som hänt, vad som händer just nu och vad som är på gång i kommunen. 

Skurups kommun anordnar själv och tillsammans med andra organisationer ett antal aktiviteter och träffar.

 

Skurup toppar ranking i Solcellstoppen 2022

Med hela 1190 W per invånare tar Skurup hem förstaplatsen i Svensk solenergis lista över Sveriges kommuner. Statistiken för installerad solkraft i kommunerna hämtas från Energimyndigheten.

Det är glädjande nyheter att den utveckling som skett i Skurup gett resultat och Sahand Kousha, näringslivsansvarig på Skurups kommun, är glad över framgången.

- Resultatet bygger på investeringar från kloka företag och privatpersoner som valt att satsa på solceller eftersom de tror att det lönar sig i längden. Samtidigt minskar Skurups kommuns belastning på elnätet, och elen kommer till nytta för hela Skåne. Jag hoppas fler fortsätter installera solceller på sina hus och fastigheter, säger Sahand Kousha.

För mer information, besök Svensk solenergis webbplats.

Kalendarium 2022

Skurups kommun bjuder in till frukostträffar

Hösten är vanligen en aktiv tid för nätverkssugna företagare. Det värmer lite extra i näringslivshjärtat när vi ställer till med frukostmingel!

Välkommen att avnjuta en god frukost, nätverka och lyssna till inbjudna talare.

För att anmäla dig - scrolla ner och gå till Anmälan till arrangemang.

26/8: Näringslivsfrukost med information om offentliga upphandlingar. Skurups kommuns upphandlingsansvarig Thomas Bruno informerar och svarar på frågor.

Plats: Mötesplats Skurup, Skurups sparbank. Ingång från baksidan. 

30/9: Näringslivsfrukost med tema översiktsplan, detaljplaner och kommunens större exploateringsprojekt. Möt planarkitekter, exploateringsingenjör med flera från kommunens tillväxt- och utvecklingsenhet.

28/10: Näringslivsfrukost med Johan Anselmsson, professor i marknadsföring vid Lunds Universitet

25/11: Näringslivsfrukost med tema Skurups Folkhögskola. Vi välkomnar rektor och studierektor från folkhögskolan.

Sidansvarig: Leif Liam Rahnasto
Sidan uppdaterad 2022-08-18