Bild på olika typer av mat som ligger på olik färgade tallrikar på en bänkskiva i betong, bland annat röda äpplen, gröna päron, röd lök, salladslök

Mat

Välkomna till måltidssidan för Schiffendorfs förskola. Här tillagas all mat i vårt eget kök av vår kock Sandra. Barnens lunch planeras enligt tallriksmodellen och både kokta och färska grönsaker erbjuds dagligen. En stor del av brödet barnen äter på förskolan är hembakat. Minst en gång i veckan äter vi fisk till lunch och två gånger i månaden serveras en vegetarisk måltid. Välkommen att höra av dig vid frågor om vår mat.

Goda matvanor

God och näringsriktig mat är en förutsättning för att barnen ska orka leka och lära. Därför lägger vi mycket fokus på att alla måltiderna ska ha hög kvalitet både i smak och i näringsriktighet. Så mycket som möjligt lagas därför från grunden i köket.

Bland annat gör vi vår egna smoothies av yoghurt, filmjölk och bär. Vi kokar även vår egen kräm, vilket är mycket uppskattat hos barnen.

Vi strävar efter att alla våra livsmedelsinköp ska vara lokala, svenska, ekologiska eller etiskt producerade så länge kvalitet, utbud och pris tillåter.

Skolmjölksstöd

Varje år får vi stöd för mjölken i form av skolmjölksstödet från Jordbruksverket. Detta innebär att skolmjölken delvis finansieras av Europeiska garantifonden för jordbruket.

EU logotyp med text under

Bildtext: Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.

 

Sidansvarig: Anna-Lena Svensson
Sidan uppdaterad 2022-07-25