Årets näringslivsfest

Årets näringslivsfest gick av stapeln under fredagskvällen den 23 september på Mossbylunds hotell. 

Tack till företagen

Sahand Kousha, näringslivsansvarig på Skurups kommun, hälsade alla välkomna och talade inledningsvis om bland annat att vi med näringslivsfesten vill hylla och tacka våra företag för allt det fina de bidrar med varje dag, året runt. 

En person står och talar på scen. Ljust rum.

Konferenciern Helen Wish Persson och Sjögren & Co med vänner fyllde kvällen med sång, underhållning och många goda skratt, inte minst under musiktävlingarna där alla gästerna deltog.  

En person står på scen och sjunger.

 

Maja Stark, årets pristagare till Ung och driftig 

Skurups Sparbanks pris Ung och driftig tilldelades Maja Stark, golfspelare. Valet motiveras med att Maja genom talang och stort driv skördat stora internationella framgångar på kort tid, och är en inspirationskälla för våra barn och ungdomar som brinner för sin sport. Maja, som inte kunde närvara vid prisutdelningen, tackade för priset via videolänk.

En golfspelare går på en gräsmatta, solsken.
Maja Stark, golfspelare, och pristagare till Ung och driftig 2022.

Årets hållbara företag tilldelades Hörte brygga

Skurups sparbanks pris Årets hållbara företag tilldelades Emma Andersson och Martin Sjöstrand, Hörte brygga. Motivering sammanfattades med att Hörte brygga haft en tydlig hållbarhetsprofil med fokus på en cirkulär restaurang–upplevelse med kärlek till både människor och natur, och som med sitt arbete placerat Skurup och sydkusten på kartan.

 

Tre personer står med en stor check och blommor som pris.
Årets pristagare för hållbart företag blev Martin Sjöstrand och Emma Anderson, Hörte hamn. Prisutdelare Kim Ljunggren, Skurups sparbank (till höger).

Skurups kommuns ambassadörspris till Bertil Nilsson

Ambassadörspriset 2022 tilldelades Bertil Nilsson. Valet av årets ambassadör motiveras  med att Bertil är en sann eldsjäl i föreningslivet, och har ett arbetsliv bakom sig med erfarenheter av att driva projekt i olika former. Bertil har ”många järn i elden” och har bidragit till utvecklingen av Hörte hamn. Han är ordförande i Svaneholms slotts andelsförening samt är den drivande personen i projektet South Baltic Manors.

Tre personer på scen med en check.
Ann-Helen Nilsson (kommunfullmäktiges ordförande), Bertil Nilsson och Helen Wish Persson (till höger).

Årets företagare är Gunnebo Trädgård AB

Företagarna Skurups pris Årets företagare tilldelades Maria och Rickard Dahlberg, Gunnebo trädgård AB. Det som kännetecknar mottagarna av priset är tillväxt, växtkännare och växter. Valet av vinnare motiveras med att de inte bara har grön fingertoppskänsla utan även en känsla för affärsutveckling och med omsorg skapar spirande produkter tills de är redo för sina nya hem.

Sedan länge förknippas Gunnebo trädgård med kunskap, populära temaveckor, event som åstadkommit stor kännedom om företaget, platsen och destinationen långt över kommunens gränser.

Tre personer på scen med diplom och blommor.
Årets företagare blev Rickard och Maria Dahlberg. Prisutdelare var Paula Wilson (till höger).
Sidansvarig: Magdalena Hellström
Sidan uppdaterad 2022-09-27