Arbetsmarknadsfrågor

Arbetsmarknadsenheten hjälper dig som arbetssökande och längst från arbetsmarknaden att komma på banan igen för att hitta nya vägar!

 

Servicekontor

Servicekontor samlar Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket

De tjänster du tidigare har skött via Arbetsförmedlingens kundtorg hittar du nu på Statens servicekontor i Ystad, tillsammans med vägledning i tjänster från Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

Servicecenter i Ystad finns på Missunnavägen 11

Följ länken för att läsa mer om Servicecenter

Syftet med införandet är att arbetssökande och arbetsgivare ska få möjlighet till spontanbesök på servicekontor för att få hjälp med enklare ärenden och allmän information om Arbetsförmedlingens erbjudanden och tjänster. På servicekontoret går det också att

  • få guidning i Arbetsförmedlingens digitala tjänster
  • skriva in sig som arbetssökande
  • aktivitetsrapportera
  • använda datorer för självservice
  • skriva ut och fylla i blanketter.

 

Söker du jobb och är skriven i Skurups kommun?

- kom på studiebesök på ett lokalt företag!

Företag är välkomna att läsa mer under denna länk

Under hösten samarbetar Skurups kommun med lokala företag om en matchningsinsats som innebär att arbetssökande kan få komma på studiebesök på företag som öppnar sina dörrar och berättar om hur det ser ut ”bakom kulisserna”. Som arbetssökande kommer du lätt i kontakt med lokala företag och företagen får möjlighet att lära känna de lokala förmågor som kanske blir deras nya medarbetare.

- I Skurups kommun finns det fler arbetstillfällen än vad det finns arbetssökande, berättar Natasha Regnell som samordnar insatsen. Besöken är ett sätt för både företag och arbetssökande att bli synliga för varandra.

Stämmer detta på dig?

Du är folkbokförd i Skurups kommun

Något av följande:

Arbetssökande under pandemitiden, oavsett ålder

Har förlorat ditt arbete under pandemitiden, oavsett ålder

Är en ung vuxen som behöver komma ut på arbetsmarknaden

Då är du välkommen att anmäla ditt intresse senast 10/10. Gå till webbformuläret längst ner på sidan, och kom ihåg att ange vilken bransch du är intresserad av!

Samarbetspartners

Vi på arbetsmarknadsenheten i Skurup samverkar med försäkringskassan, arbetsförmedlingen och andra parter på arbetsmarknaden för att minska arbetslösheten i Skurups kommun.

Vi arbetar aktivt med bland annat arbetstagare som idag är längst ifrån arbetsmarknaden. Genom att stärka individens möjligheter till studier, praktik och arbete ökar anställningsbarheten. Vi arbetar med att försöka få ungdomar i åldern 16-20 år i utbildning, lärlingsplats och praktik som saknar behörighet att få arbete på arbetsmarknaden.

Intresseanmälan

Fyll i webbformuläret och skicka in.
Namn:*
Adress:
Postadress:
Tel dagtid:
E-post:
Är du folkbokförd i Skurups kommun?
Är det första jobbet du söker?
Vilken bransch är du intresserad av?

Jag godkänner att Skurups kommun samlar in och lagrar mina personuppgifter i samband med ifyllnad av Synpunktsbladet. Personuppgiftsbehandlingen kommer att ske i enlighet med EU:s Dataskyddsförordning samt kompletterande nationell lagstiftning och utföras med ditt samtycke som rättslig grund för behandlingen.


Sidansvarig: Annika Dacke
Sidan uppdaterad 2022-04-28