Är du intresserad av att ta uppdrag inom LSS?

Vi söker personer med erfarenhet eller intresse av arbete med personer med funktionsvariationer, bl.a. autism, ADHD och Aspergers syndrom. Det är bra om du som söker är aktiv och tycker om att hitta på aktiviteter. Du som söker ska vara lyhörd, flexibel och tydlig. 

Om uppdragen

  • Som avlösare är du med barnet i familjens hem på kvällar och/eller helger. Avlösning är ett alternativ till föräldrarna där de ska kunna få tid för återhämtning, till egna aktiviteter eller åt syskon och deras aktiviteter. Avlösning sker i barnets hem eller i nära anslutning till hemmet.
  • Som kontaktperson är man ett socialt stöd och en vän. Man träffas och gör något tillsammans t.ex. promenerar, fikar, går på bio eller bara sitter och pratar. Det är vanligt att man ses en gång i veckan på dag, kväll eller helg.
  • Som ledsagare följer du med en ungdom eller vuxen på aktiviteter vilket ger personen en möjlighet till att delta i fritidsaktiviteter, i kulturlivet eller besöka vänner. Aktiviteterna är oftast på kvällar och helger.
  • Som stödfamilj kan du erbjuda ett barn, ungdom eller vuxen möjlighet till miljöombyte och rekreation. Det handlar oftast om ca två nätter i månaden.

Att ta uppdrag som avlösare, kontaktperson, ledsagare eller stödfamilj är ingen anställning, det är ett kommunalt uppdrag och ersätts i form av arvode enligt SKRs, Sveriges kommuner och regioners, rekommendationer.

Du behöver ingen särskild utbildning för att ta uppdrag hos oss. Naturligtvis är det viktigt att du tycker om att vara tillsammans med andra människor och att du ser och kan möta den enskildes behov, eftersom du kan bli betydelsefull för honom eller henne. Du måste ha fyllt 18 år.

Tycker du att det verkar intressant ser vi gärna att du söker oavsett vilka kvalifikationer du har eftersom det är personlig lämplighet som är avgörande. Fyll i dina uppgifter här nedan och skicka in så kontaktar vi dig.

 

Namn:
E-post:*
Telefonnummer:
Varför är du intresserad av ta uppdraget?
Vad är det för veckodag idag? (SPAM-kontrollfråga)*

Jag godkänner att Skurups kommun samlar in och lagrar mina personuppgifter i samband med ifyllnad av formuläret "Är du intresserad av att ta uppdrag inom LSS". Personuppgiftsbehandlingen kommer att ske i enlighet med EU:s Dataskyddsförordning samt kompletterande nationell lagstiftning och utföras med ditt samtycke som rättslig grund för behandlingen.

Sidansvarig: Linda Sandmark
Sidan uppdaterad 2023-01-09