Anmälan till vuxenutbildning

Välkommen att söka till oss på Nils Holgerssons vuxenutbildning. Läs nedan hur du går tillväga för att börja din framtid hos oss.

Sommarinformation!

För er som studerar eller vill söka till vuxenutbildningen:

  • Antagning VUX: Sista antagningen innan sommaruppehåll kommer att ske onsdag vecka 27, därefter kommer antagningen att vara stängd fram till onsdag vecka 32. Ofullständiga ansökningar behandlas ej. Fullständig ansökan innehåller bifogat betyg samt korrekt studieplan med tydligt syfte och mål med studierna. 
  • Antagning SFI: Start vecka 32, ansök senast tisdag vecka 27.
  • CSN: Om du har frågor om ditt studiemedel, kontakta CSN. Om det efter samtalet framgår att skolan behöver komplettera med uppgifter, vänligen maila beskrivning av ärendet till vux@skurup.se (måndagar charlotte.pilhamre@skurup.se)
    Studieaktiveringar (studieförsäkran) kommer att ske som vanligt.
  • Nationella prov: I kurserna Matematik 1-4, Engelska 5-6, Svenska 1 & 3, Svenska som andraspråk 1 & 3 genomförs nationella prov.  Ni som berörs av detta kommer att få separat information.
  • Ändring i studieplan: Ändringar i befintlig studieplan måste göras senast vecka 27. Ändringar som inte inkommit till dess behandlas ej förrän vecka 32. Det är därför viktigt att Du kollar igenom Din studieplan redan nu.

Under vecka 28 och 29 kommer SYV, administration och Lärcentrum att hålla helt stängt. Vid akuta ärende, maila vux@skurup.se.

  

1. Planera dina studier innan du ansöker

Titta igenom kursutbudet för att se vilka kurser/kurspaket som finns hos oss. Läs mer om våra utbildningar här.
Har du frågor om studieplanering, frågor om studier och utbildningar eller undrar om du är behörig vänd dig till vår studie- och yrkesvägledare. Kontaktuppgifter finns under fliken Studievägledning.

 

2. Ansök till kurser eller kurspaket

Gå in på länken nedan. För att göra en ansökan loggar du in om du redan har ett användarkonto, annars börjar du med att skapa ett nytt konto. Du börjar med att fylla i dina personuppgifter samt information om tidigare studier.
När du fyllt i alla personuppgifter så väljer du kursutbud och sedan Gå till kursval för att välja de kurser/kurspaket som du vill ansöka till.

Betyg från tidigare studier ska bifogas med ansökan för att den ska vara komplett.

 

Skyddade personuppgifter

Om du har skyddade personuppgifter tar du kontakt med skolan för mer information, se kontaktuppgifter på förstasidan.

 

Sökande från andra kommuner

Om du är folkbokförd i en annan kommun och vill studera inom vuxenutbildningen i Skurup gör du en ansökan i god tid via vår ansökningswebb till den kurs/kurspaket du vill studera. Skriv sedan ut din ansökan och skicka den till vuxenutbildningen i din hemkommun tillsammans med de bilagor de behöver.

Det är din hemkommun som beslutar om de kan finansiera din utbildningsplats i Skurup. Först efter att de godkänt din ansökan kan vi behandla den.


3. Följ din ansökan

Du kan följa din ansökan via Min sida. Ibland kan vi begära in kompletteringar via mejl eller telefon. Tänk på att meddela oss snarast om några uppgifter ändras. 

När antagningen är färdig så kommer du bli meddelad via e-post eller post, beroende på vilket kontaktsätt du valt. I antagningsbeskedet som skickas ut får du mer information om dina studietider.

 

Kurslitteratur, distansstudier

Skaffa kurslitteratur i god tid innan dina kurser startar. Du hittar en lista på kurslitteratur på Hermods hemsida. Längst ner finns en  Kurs- och litteraturlista för vuxenstuderande. Om det finns flera versioner på den kurs du är antagen till väljer du alltid den nyaste versionen (högst nummer).

 

Frågor om ansökan?

Har du frågor om antagning, ditt antagningsbesked eller problem med ditt konto på ansökningswebben (tekniska frågor) är du välkommen att vända dig till oss via mail.
E-post: vux@skurup.se

 




 

 

 

Sidansvarig: Charlotte Pilhamre
Sidan uppdaterad 2022-07-05