Bild på olika typer av mat som ligger på olik färgade tallrikar på en bänkskiva i betong, bland annat röda äpplen, gröna päron, röd lök, salladslök

Måltider på Ankarets förskola

Välkommen att läsa om måltiderna på Ankarets förskola. På Ankarets förskola är det kocken Beata som lagar frukost, lunch och mellanmål till barnen. Eftersom goda och näringsriktiga måltider är en förutsättning för att barn ska orka leka och lära, följer vi Livsmedelsverkets rekommendationer för Bra måltider i förskolan.

 

Varierad kost

Minst en gång i veckan äter vi fisk till lunch och varannan vecka en vegetarisk rätt. För oss är det viktigt att måltiden skall vara god, näringsriktig, integrerad, trivsam, hållbar och säker.

Goda matvanor

Ankarets förskola lägger mycket fokus på att alla måltiderna ska ha hög kvalitet både i smak och i näringsriktighet. Så mycket som möjligt lagas därför från grunden i köket.

Vi strävar efter att alla våra livsmedelsinköp ska vara lokala, svenska, ekologiska eller etiskt producerade så länge kvalitet, utbud och pris tillåter.

Skolmjölksstöd

Varje år får vi stöd i form av skolmjölksstödet från Jordbruksverket. Detta innebär att skolmjölken delvis finansieras av Europeiska garantifonden för jordbruket.

EU logotyp med text under

Bildtext: Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.

Sidansvarig: Anna-Lena Svensson
Sidan uppdaterad 2022-12-21