Ankarets förskola

Välkommen till Ankarets förskola! För oss är det viktigt att barn, föräldrar och personal känner glädje, trivsel och trygghet tillsammans. Utöver den dagliga kontakten, har vi regelbundna samtal med föräldrarna i form av utvecklingssamtal på våren och föräldramöte på hösten. Vår förskola ligger i ett naturskönt område med skogen och havet som närmsta granne. Vi har en stor härlig gård med lugn atmosfär. Maten på förskolan tillagas av kokerskan Beata Eriksson.

 

Med språket är verktyg

På vår förskola arbetar vi med social och empatisk utveckling med bland annat språket som verktyg. Målet är med detta är att stärka barnets självkänsla, att utveckla förståelse och medkänsla för varandra. Leken är en viktig del i vår vardag och vår verksamhet. 

"I lek får barnen möjlighet att imitera,fantisera och bearbeta intryck. På så sätt kan de bilda sig en uppfattning om sig själva och andra människor. Lek stimulerar fantasi och inlevelse. Lek kan också utmana och stimulera barnens motorik, kommunikation, samarbete och problemlösning samt förmåga att tänka i bilder och symboler. Därför är det viktigt att ge barnen tid, rum och ro att hitta på lekar, experimentera och uppleva."

Läroplanen för förskolan Lpfö 18

Öppning och stängningsrutiner

Förskolan öppnar kl 06.00 på avdelning Sjöhästen. Där alla avdelningarna är sammanslagna tills ca 07.30. Vid 07.30 går barnen till sin egen avdelning och äter frukost.

Från ca 16.00-16.30 är vi sammanslagna på stängningsavdelningen Sjöhästen, till förskolan stänger 18.00.

Grön Flagg

Våren 2015 blev vår förskola Grönflagg-certifierad. Vi är väldigt stolta över vår flagga. Detta innebär att vi arbetar med verktyget Grön Flagg, som en naturlig del av vårt dagliga förskolearbetet.

Det tre ämne vi arbetar med just nu är väder som kommer in under Klimat och energi. Insekter som tillhör Djur & natur och Språk som kommer in under Global samverkan. 

Är ni nyfikna gå gärna in på Håll Sverige rent www.hsr.se och klicka er fram till Grön Flagg inom förskola. Där finns även tips på material som ni kan använda tillsammans med era barn.

 

Grön flagg

Sidansvarig: Katarina Wendin
Sidan uppdaterad 2021-10-19