Aktuellt

Vaccination mot Covid-19 på skolan

Onsdagen den 20 oktober klockan 10.00-14.00 erbjuds möjlighet till vaccination mot Covid-19 på skolan. Elev som fått dos 1 den 8 september erbjuds dos 2 och nytillkomna elever erbjuds dos 1.

Vaccinationen mot Covid- 19 är frivillig och kostnadsfri. Det är Macc People som på uppdrag av Region Skåne kommer till skolan och vaccinerar https://covidvaccinering.com.

Innan vaccination ska en hälsodeklaration fyllas i. Denna fås på skolan. Eleven måste ha med sig giltig legitimation vid  besöket. Tänk även på att ha kortärmad tröja eftersom sticket sker i överarmen. Det krävs ingen tidsbokning men informera gärna  mentor så snart som möjligt om du är intresserad av att bli vaccinerad på skolan.

Vaccinatören gör en mognadsbedömning i samband med vaccinering av dig/elev som ännu inte fyllt 18 år.

Du behöver vaccinera dig två gånger annars har du inte fullt skydd.

Genom att vaccinera dig kan du skydda både dig själv och andra. Om du inte blir sjuk, minskar även risken att du smittar andra. Det i sin tur minskar smittspridningen i hela samhället på sikt. Pandemin har begränsat ungdomars vardag bland annat genom att gymnasieskolor haft distansundervisning. Vi har fortfarande smittspridning i samhället, främst bland barn och unga som ännu är ovaccinerade.

 

Öppet hus

Elev med kalv p

 

Äntligen är ni välkomna hit på öppet hus! Torsdagen den 18 november klockan 18.00 öppnar vi upp skolan för alla  högstadieelever som är nyfikna på att se och veta mer om vår skola.


Vi visar upp vår skola, våra stora körgårdar och stall. Det kommer finnas möjlighet att prova på att köra traktor, åka i lastbil, mjölka kor och mycket mer enligt program som kommer senare.
 

Våra mentorer och lärare kommer att finnas på plats för att berätta mer om utbildningarna och vilka kurser vi har samt svara på frågor.

Välkomna!

Digital gymnasiemässa den 11-13 november

Även i år kommer gymnasiemässan att vara digital och vi kommer att finnas där som en avatar och visar upp vår skola. Välkomna in i vårt lilla digitala rum och se dig omkring. Vår chattkanal är öppen men det går även att skicka e-post till oss; nhg@skurup.se

 

11 november 8.00–17.00

Kl. 8–9  öppet för allmänheten
Kl. 9–15 endast förbokade besökare 
kl. 15–17 öppet för allmänheten


12 november 8.00–17.00

Kl. 8–9 öppet för allmänheten
Kl. 9–15 endast förbokade besökare
Kl. 15–17 öppet för allmänheten


13 november 9.00–15.00 

Öppet för allmänheten  

Klicka här för att komma till mässan.

Sidansvarig: Therese Nilsson
Sidan uppdaterad 2021-10-07